Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul Silviu Hurduzeu susţine că nu va fi niciodată de acord cu măsurile care afectează angajații români, locurile de muncă și, în general, economia națională!

„La Reșita trebuie să se aplice aceeași soluție ca la TMK Cehia. Activitatea trebuie să continue, oamenii să-și primească salariile. În niciun caz și în nicio circumstanță nu voi susține distrugerea vreunei companii românești, indiferent de acționariatul său. Prin urmare, aplicarea sancțiunilor trebuie să aibă cât mai puține consecințe negative asupra salariaților și economiei românești“, spune şeful PSD Caraş-Severin.

De asemenea, vizavi de procesul intentat ANAF de către TMK Artrom, PSD cere Comitetului Interministerial care a decis aplicarea sancțiunilor „să dispună ANAF să revină asupra deciziei de blocare a conturilor a TMK. Se va evita astfel un proces care înseamnă timp și resurse irosite, cu prețul pierderii a mii de locuri de muncă și a compromiterii unei companii viabile, de produsele căreia depind multe alte firme din economia națională. România trebuie să procedeze ca și restul statelor europene. Să nu permită ca bani din companii românești să finanțeze invazia Federației Ruse în Ucraina. PSD susține categoric sancțiunile decise de UE împotriva Federației Ruse, însă aplicarea lor trebuie să nu facă rău angajaților români și economiei naționale. Prin urmare, PSD consideră că Guvernul trebuie să se inspire din soluțiile europene, astfel încât aplicarea sancțiunilor să aibă cât mai puține consecințe negative asupra salariaților și economiei românești“, se arată într-un comunicat al Partidului Social Democrat.

JCS-Nina Curiţa