Caraş-Severin, Romania

Astfel, dacă anii trecuţi liceenii puneau la cale party-uri cu măşti „de groază” iar cluburile se decorau în seara de 31 octombrie cu dovlecei decupaţi, aseară nu era nici o mişcare de acest gen în localurile de sub Pasajul Vulturul Negru.

În schimb am găsit câţiva tineri cu măşti spectaculoase pe tramvaiul staţionat în centru, în faţa intrării în Pasaj de lângă fostul cinema Libertatea.

Ei se amuzau transmiţând mesaje în ton cu sărbătoarea spiritelor călătorilor dispuşi să-i asculte.

Mai notăm că în Transilvania, Halloween-ul a fost punctat mai consistent doar în oraşe cu tentă medievală, precum Sighişoara şi Sibiul.

Cert e că tot mai multă lume contestă adoptarea unei sărbători yankee fără legătură cu tradiţia şi filonul creştin al poporului nostru.

Cristian Horgos

2 Comments

  1. Tin sa precizez totusi ca in toata Comunitatea UE ziua de 1 Noiembrie e ZI DE SARBATOARE, ADICA NELUCRATOATE, indiferent ca -in functie de meleaguri- se numeste TUTTI I SANTI sau ALL SAINTS. O zi pe an in care toata lumea isi comemoreaza mortii din familie, nu trebuie neaparat sa aiba legatura cu Haloween si discoteca. Pe cand se hotareste si Romania sa decreteze zi de sarbatoare 1 Noiembrie? Suntem oare o natiune fara morti, sau nu merita luati in considerare?

  2. Uite ca eu traiesc intr-o tara din UE si toata lumea s-a dus la lucru azi.Nu mai vorbi prostii, daca nu ai habar.

Adaugă comentariu