Caraş-Severin, Romania

TOPLEŢ – După deja celebra conductă de gaz care ar trebui să treacă prin multe comune din Caraș-Severin, printre care şi Topleţ, foarte aşteptată de altfel, primarul comunei, Ilie Hașcă, are în vedere şi numeroase lucrări de infrastructură. Unele sunt în plină desfășurare!

Şi pentru că gazul ar fi degeaba fără apă potabilă, o inițiativă importantă în curs de desfășurare este reabilitarea rețelei de apă, a canalizării și a stației de epurare a apei. „Acest proiect beneficiază de finanțare europeană și are o valoare totală de 3,4 milioane de lei.”, a explicat Hașcă.

Rămânem la subiectul despre apă și aflăm că, tot din fonduri europene, edilul intenționează reabilitarea podului care trece peste râul Cerna. „Acel pod a fost montat acum 60 de ani și are nevoie de îngrijiri speciale din moment ce este făcut complet din metal, iar lucrările sunt mult mai dificile comparativ cu alte poduri. Bugetul pentru acest proiect este 1,2 milioane de lei prin PNRR și cofinanțare cu încă 400.000 de lei din fondurile administrației locale.“, a declarat Hașcă.

Şi cum mai contează şi distracţia, reabilitarea căminului cultural din localitate este un alt proiect finalizat recent, din fonduri europene. „Costul lucrării a fost de 1.000 de euro pe metru pătrat.”, a specificat primarul. Nu ştim câţi metri pătraţi o fi având căminul, dar la 1000 de euro/mp trebuie că a ieşit ceva de lux.

Primarul Ilie Hașcă, aflat, de altfel, la final de mandat, subliniază importanța acestor proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii locale și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din Topleț și comunele învecinate. „Toate aceste investiții sunt esențiale pentru viitorul comunității noastre și ne bucurăm să vedem cum acestea prind contur.” a mai adăugat edilul.

JCS-Denis Dutca