Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Moțiunea inițiată de PSD a trecut în Parlament, cu votul a 281 de parlamentari din 318 prezenți. Era nevoie de minimum 234 de voturi ca să pice Guvernul Cîțu. Potrivit unor informaţii neoficiale, Lucian Bode va fi numit premier interimar, iar Marcel Vela se întoarce ministru de Interne!

Votul a fost secret, cu bile. PSD, USR şi AUR au împreună 280 de parlamentari și au susținut moțiunea. E cel mai mare vot cu care a fost demis un guvern în România. Parlamentarii PNL și UDMR au fost în sală, dar nu au votat. „Astăzi a murit moralitatea. Moțiunea PSD, cel mai mare inamic, este susținută și votată de USR. Așa zișii reformiști s-au aliat cu PSD și cu extremiștii. Dragi români, ați fost trădați. S-au făcut frați cu PSD pentru a-l înlătura pe singurul om care i-a pus la treabă și i-a împiedicat să se joace cu viețile românilor. Le-am arătat clar. Cu mine premier, guvernarea nu e un joc de copiii răsfățați”, a spus Cîțu.

Senatorul Marcel Vela nu a făcut niciun comentariu pe marginea votului de azi. În schimb, senatorul PSD Ion Mocioalcă ne-a spus că, într-adevăr, cele 281 de voturi reprezintă un record: „Şi această cifră nu este una statistică, ci cumulează toate frustrările românilor din perioada ultimilor doi ani în care Dreapta a condus România. Ar trebui să mă opresc aici, dar mai vreau să spun că, totuşi, ceea ce ne dorim noi, alegeri anticipate, depinde de preşedintele Iohannis. Urmărim cu interes negocierile de la Cotroceni şi decizia pe care o va lua şeful Statului“.

Senatorul de Caraş-Severin şi-a mai exprimat speranţa că moţiunea va avea rezultate şi în judeţul nostru. „Sper ca rezultatele moţiunii să se vadă şi în Caraş-Severin. Nu prin promovarea unor cărăşeni la Bucureşti, că asta am avut şi ministru şi secretari de stat, ci prin cuantumul sumelor alocate nediscreţionar de către Guvern tuturor UAT-urilor. Cărăşenii şi Caraş-Severinul au atâta nevoie de sume de bani pentru proiecte şi investiţii“, a mai spus Ion Mocioalcă.

JCS-Nina Curiţa