Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – Săptămâna viitoare, Ministerul Transporturilor bate palma cu primăria oraşului pentru varianta ocolitoare. Anunţul a fost făcut de ministrul Grindeanu, care îl aşteaptă pe primarul Mirel Pascu la Bucureşti pentru semnarea protocolului în cauză!

Conform ministrului, primarul Bocşei a finalizat tot ceea ce ţine de faza premergătoare de documentaţii, următorul pas fiind cedarea acestui obiectiv către autorităţile locale. „După ce recent am semnat un protocol cu Primăria Reşiţa pentru centura municipiului, voi semna un protocol similar cu Primăria Bocşa, pentru ca şi centura acestui oraş să fie cedată autorităţilor locale. Ulterior, toate fazele de proiectare şi execuţie să fie gestionate la nivel local, aşa cum se va întâmpla şi la Reşiţa”, a declarat Grindeanu.

Conform primarului Mirel Pascu, viitoarea centură care va porni de la Colţan este cuprinsă în master-planul naţional, studiul de prefezabilitate al proiectului fiindu-i deja prezentat ministrului Grindeanu. „În acest studiu, sunt trei variante de centură date de proiectanţi. Sigur că cei care vor întocmi studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic vor stabili care este cea mai oportună şi cea mai bună soluţie pentru a ocoli oraşul”, am aflat de la primarul Bocşei.

Aşadar, cele două centuri se vor înnoda de DN 58B, scoţând camioanele din oraşe.

JCS-Ionel Ivașcu