Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Primăria a preluat „Dumbrava Minunată” de la constructor, dar mai e de lucru pe ici, pe colo. Asta deoarece proiectul finanțat din fonduri europene nu acoperă lucrările la curtea interioară, gardul împrejmuitor sau locul de joacă, nici montarea mobilierului și dotărilor achiziționate cu bani europeni și nici amplasarea de camere de supraveghere!

Primarul Ioan Popa estimează aceste lucrări la aproximativ 1 milion de lei. Pentru primărie este o adevărată provocare să găsească acești bani, însă Popa dă asigurări că totul va fi gata până la toamnă. Moment până la care are timp și constructorul să finiseze ultimele detalii. „Mulțumesc colegilor din primărie pentru implicarea în reabilitarea unei grădinițe aflate într-o zonă populată a orașului și unde, cu tot cu creșă, lucrează 40 de oameni. Sunt și lucruri de care nu sunt foarte încântat, dar care nu se schimbă pocnind din degete. De pildă, bucătăriile în instituții de învățământ nu se mai practică în Occident. Acolo se merge pe catering deoarece, când ai bucătărie, apar detalii legate de aprovizionare sau prepararea mâncării. Important este că, față de ce a fost înainte, grădinița este mult mai sigură.”, afirma azi primarul Reșiței.

O grădiniță care, conform directoarei Liliana Otiman, a fost dată în folosință în 1972, în prezent fiind frecventată de 174 de copii. Primăria discută cu o firmă de design interior din Cluj pentru a aduce mai multă culoare interioarelor unităților de învățământ din oraș. De asemenea, pe PNRR, a fost depus un proiect pentru dotarea acestora cu mobilier și echipamente digitale. „Valoarea este de aproximativ 5 milioane de euro și am primit răspuns că a fost acceptat la finanțare. În perioada următoare vom pregăti documentația pentru licitații spre a dota complet unitățile de învățământ.”, a precizat și viceprimarul Mădălina Chiosa. O sumă generoasă în opinia primarului Ioan Popa, pe care, dacă va fi nevoie, primăria se arată dispusă să o completeze.

JCS-Ionel Ivașcu