Caraş-Severin, Romania

GRĂDINARI – Asta susţine Ionuț Goje, primarul comunei, iar prin proiectele pe care le are în plan vrea să se ridice la nivelul acestei declarații!

Edilul a oferit informații ample cu privire la proiectele de dezvoltare aflate în derulare, precum și direcțiile viitoare de modernizare. În cele câteva luni de mandat, administrația locală a reușit să inițieze o serie de investiții strategice pentru creșterea standardului de viață și atragerea de noi investitori în zonă. „Unul dintre cele mai importante proiecte este cel de reabilitare energetică a școlii din comună, care include planuri pentru amenajarea de laboratoare și modernizarea interiorului. Valoarea estimativă a proiectului se ridică la 2,9 milioane de lei, fiind finanțată prin fonduri europene. În paralel, comuna beneficiază și de proiecte pentru realizarea de piste de biciclete cu stații de încărcare electrică, o investiție de aproximativ 1 milion de lei. Un alt proiect important este construirea unui parc fotovoltaic, finanțat de asemenea prin fonduri europene, care ar urma să sprijine tranziția energetică a localității. Totuși, detaliile financiare exacte nu au fost încă finalizate.“, a susținut Goje.

Pe lângă infrastructura educațională și ecologică, primarul a subliniat eforturile pentru modernizarea drumurilor locale, o problemă care persistă de ani de zile. Investiția necesară pentru finalizarea drumurilor este estimată la 17 milioane de lei. „Din păcate, multe drumuri din satul Greoni și din alte zone ale comunei sunt încă neasfaltate, ceea ce este frustrant având în vedere poziția strategică a localității.“, a declarat edilul.

Un alt obiectiv major ce a fost depus la Compania Națională de Investiții (CNI) îl reprezintă reabilitarea Căminului Cultural, o clădire de dimensiuni considerabile care necesită lucrări de modernizare completă, atât la interior, cât și la exterior. Valoarea proiectului este estimată la 2 milioane de euro.

Administrația a pus, de asemenea, un accent deosebit pe organizarea de evenimente culturale și sociale. Târgul de Crăciun, organizat recent, a fost un real succes, adunând producători locali și atrăgând numeroși vizitatori. „A fost un eveniment care a pus în valoare comunitatea noastră. Vom continua să dezvoltăm astfel de inițiative pentru a transforma Grădinariul într-un punct de atracție regional. Ce ne bucură este că toți producătorii au fost din comuna Grădinari, cu excepţia unuia, iar pentru producătorii locali a fost un real succes din acest punct de vedere. Pe de altă parte, pentru următorul târg, bineînțeles, că vom avea anumite taxe de bun simț, care vor aduce un profit considerabil comunei, doar că în această iarnă a fost prima ediție și ne-am îngrijit ca ea să iasă foarte bine fără să forțăm nota de impunere financiară către producători. Au fost taxe, dar mici.“, a precizat Ionuț Goje.

Atragerea investitorilor și dezvoltarea economică

Datorită poziției strategice a comunei, la intersecția dintre un drum național și unul județean, Grădinari are un potențial semnificativ de dezvoltare economică. „În prezent, avem mai multe companii mari activează pe teritoriul comunei, inclusiv Banat Farming și Bardeaux. În plus, firma locală Persam, cu o rețea de 16 magazine, își desfășoară activitatea aici, având și o unitate de panificație de succes. Îi invităm pe antreprenori să vină către Grădinari. Fie că este vorba despre deschiderea unui restaurant modern, a unei florării sau a altor afaceri, suntem pregătiți să oferim sprijin și facilități.“, a afirmat primarul.

Ionuț Goje a dorit să încheie cu ideea că „Grădinari are un potențial imens, istoric demonstrat, și ne dorim să-l valorificăm pe deplin. Vrem să dezvoltăm această comună astfel încât să fie un loc unde oamenii să-și dorească să trăiască și să investească.“

JCS-Denis Dutca

Adaugă comentariu