Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asociaţia Acasă în Banat s-a numărat printre cei şapte câştigători ai finanţării Fundaţiei Orange. Suma totală pentru proiectele sociale selectate se ridică la 242.000 lei!

Potrivit unui comunicat de presă al Fundaţiei Orange, juriul concursului de finanţare „Susţine un ONG!“ a selectat 7 proiecte sociale care vor fi susținute în acest an cu suma totală de 242.000 lei. Din juriul concursului au făcut parte specialiști din societatea civilă: Codruța Cruceanu (istoric de artă), Despina Andrei (manager Comunicare și Fundraising UNICEF), Suzana Dobre (director de programe pentru educație la Romanian-American Foundation), Cosmin Bârzan (președinte al Centrului pentru Resurse Civice Constanța) și Amalia Fodor- Director Fundația Orange.

Printre proiectele câştigătoare se numără şi proiectul „Hai la Rudăria!“ al Asociaţiei Acasă în Banat în colaborare cu Andrei Amarghioalei.

„Obiectivul principal al proiectului este transformarea Rudăriei într-o destinație turistică accesibilă, atractivă și sustenabilă pentru comunitatea locală. Cu cele 22 mori de apă, Rudăria este o adevărată comoară a arhitecturii populare românești, un veritabil muzeu în aer liber, cu un potențial turistic extraordinar. În proiect, se vor repara și proteja 22 de mori neglijate, se va amenaja traseul turistic de vizitare a morilor mai puțin cunoscute din sat și se va încuraja dezvoltarea economică prin crearea unui brand propriu <Produs la Rudăria> și prin comercializarea făinii măcinate aici“, au precizat reprezentanţii fundaţiei Orange.

Proiectele câștigătoare au fost selectate pe baza următoarelor criterii de jurizare: relevanță, durabilitate, impact, coerență și posibilitatea implicării voluntarilor. Cele 7 proiecte câștigătoare vor fi implementate în decursul acestui an, iar reprezentanţii fundaţiei vor avea rolul de coordonatori, asigurând legătura permanentă dintre fundație și parteneri.

JCS-Nicoleta Moraru