Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – ACS Banat Girls a remizat duminică, 14 martie, scor 1-1, în deplasare, cu Selena Constanța. Scorul a fost deschis de gazde în minutul 35 prin Niculina Volimăreanu, iar fotbalistele reșițene au reușit să egaleze pe final de joc, în minutul 87, prin Violeta Mitsul!

Președintele Daniel Surdu a spus după meci: „Din punctul meu de vedere, a fost una dintre cele mai grele deplasări. Selena Constanța a demonstrat încă o dată la acest meci că poziția din clasament nu reprezintă neapărat și realitatea din teren. În concluzie, a fost un meci încărcat de emoție, unde ambele echipe și-au dorit la fel de mult victoria”.

Antrenorul Daniel Amariei a declarat: „Cu siguranță nu își dorea nimeni acest început de playout, să jucăm contra unei echipe care nu a avut nimic de pierdut, o echipă care a riscat încă din primele minute totul și a reușit să se monteze exemplar pentru asta, reușind să ne surprindă de multe ori. Am încercat să pregătim ca la carte această partidă și chiar le-am avertizat pe fete că se poate întâmpla asta. Mă declar mulțumit și de fetele care au intrat în a doua repriză și au reușit să intre în febra jocului. Au reușit să aducă plusul de prospețime de care aveam nevoie. Am arătat o altă față, mai agresivă, ceea ce mi-aș fi dorit să se fi întâmplat încă din primul minut. Am dominat a doua repriză și nu am dat nicio șansă adversarelor de a marca, doar că, din păcate, am reușit noi să marcăm foarte târziu și nu am mai avut forța necesară ca să întoarcem rezultatul. Per total, sunt mulțumit de rezultat în contextul dat, sigur că puteam și ne doream mai mult, dar la finalul zilei probabil ca e mai bine să vedem partea plină a paharului și să ne fie benefic pe viitor acest dus rece”.

Alexandru Ungureanu, antrenorul de portari de la ACS Banat Girls Reșița, a concluzionat: „Din nefericire pentru noi, jocul prestat n-a fost cel pe care l-am pregătit și pe care l-am așteptat. La început am intrat timorați pe teren, probabil și de faptul că în ultimele zile s-a vorbit doar despre acest meci, fetele au resimțit o oarecare presiune. Important este că am reușit să ne redresăm treptat și să înscriem pe final, sigur, n-a fost cel mai bun meci al nostru dar nu trebuie să facem un capăt de lume din întâmplarea asta. Mai rămân nouă partide din care sperăm să scoatem cât mai multe puncte pentru a ne îndeplinim obiectivul.

ACS Banat Girls: Rotaru Roxana, Roksa Stefanija, Zeziukina Olga, Mitsul Violeta, Cauni Lidia, Lazăr Nicoleta, Burdan Denisa, Ruvilă Elena, Muntean Daria, Dan Delia și Ion Adelina. Rezerve: Rusu Maria, Gînju Mădălina, Muntean Paula, Dumitru Andreea, Stoianov Oana și  Crăciun Daiana.

În etapa a II-a din playout, fotbalistele vor juca tot în deplasare, pe 17 martie, de la ora 11:00, cu Universitatea Alexandria.

JCS-Ștefan Moraru