Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – E vorba, însă, despre totalul sumelor necuvenite pe care 939 dintre ei au fost somați de către APIA să le returneze!

Dacă județul nostru se află pe locul 3 în ceea ce privește numărul celor care care au solicitat și primit subvenții pe suprafețe sau pentru culturi ori animale care, în urma controalelor, s-au dovedit neconforme cu realitatea din teren, în ceea ce privește sumele de recuperat se clasează pe primul loc, potrivit datelor economica.net. Sunt 6,3 milioane de lei pe care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Caraș-Severin i-a cerut înapoi celor 939 de fermieri din județ, celelalte două județe „de top“ fiind Hunedoara (1.811 fermieri – 4,1 milioane lei) și Bistrița-Năsăud (1.215 fermieri – 3,1 milioane lei).

În total, 12.507 a fost numărul fermierilor români somați anul trecut de APIA să dea înapoi aproximativ 87,5 milioane de lei (aproximativ 17,8 milioane de euro). Dintre aceștia, în jur de 5.100 (aproximativ 41%) au rambursat voluntar sume datorate de peste 21 de milioane de lei. De asemenea, pe tot parcursul anului 2023 au fost transmise către ANAF un număr de 1.785 de dosare, în vederea recuperării silite a unei sume de peste 21 de milioane de lei. În total, anul trecut s-au recuperat creanțe de 47 de milioane de lei, adică 53,7% din totalul creanțelor acumulate în acest an.

JCS-Walter Fleck

FOTO: agrointel.ro