Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Chiar dacă tu știi câte încercări îți oferă destinul, tu, femeie, să fii cea care îți așterni pe chip tot ce ai mai frumos și mai demn în tine! Și să vezi lumea atât de frumos încât cei din jur să își dorească să o privească prin ochii tăi!

Chiar și când te simți istovită să îți amintești că totul ține de tine, de eleganța de care dai dovadă, de inteligența pe care trebuie să înveți să o folosești și când ești în genunchi, de caracterul ce lasă doar amintiri plăcute și de demnitatea de care ar trebui să fii nedespărțită.

Nu te grăbi, femeie! Nu irosi energii pentru oameni pe care nu îi interesează sufletul tău! Întâlnești destui în viață, dar învață să îi cerni, atunci când vezi că te-ai risipit degeaba. Nu invidia alte femei pentru viața lor perfectă și nu te compara cu ele!  Nimeni nu are o viață perfectă și fiecare e frumoasă în mod diferit. Tu ești frumoasă… ca tine. Oglinda mereu îți arată imperfecțiuni, dar îți arată și ceea ce nu văd ceilalți. Nu trebuie să ai talie de viespe și nici buze imense pentru a te plimba prin cele mai ascunse gânduri ale cuiva. Păstrează-ţi feminitatea şi nu renunţa la eleganţa evidenţiată prin simplitate. Nu uita să te accepţi. Să te iubeşti, să te ierţi, să fii mândră de felul în care eşti, să îţi asumi ceea ce nu poţi fi. Să eviţi să îţi ambalezi fizicul, sufletul, mintea în ceea ce vor alţii să fii și să ai curaj să arăţi lumii cum eşti cu adevărat,  fără să te temi în adâncul sufletului că nu vei fi pe placul cuiva. Nici să nu îţi doreşti să fii pe placul tuturor și nici să devii banală căutând să fii perfectă!

Citește, femeie! Fii sexy cu o carte! Sexualitatea nu înseamnă doar fustă scurtă, picioare lungi, decolteu adânc. Înseamnă și asta, dar sexualitatea care stârnește mințile este cea care durează.

Fii independentă! Pentru că nimic nu e garantat în viață! Și nimic nu este mai umilitor decât să stai în umbra portofelului lui. Este umbra care nu te va feri de razele ce topesc orice urmă de demnitate. Vei pierde momentele în care vrei să îți spui părerea doar pentru că ți-e teamă să nu rămâi cu nimic.

Nu te sfii să plângi atunci când te doare! Fă-o până la ultima lacrimă! Însă plângi doar în fața bărbatului care vede perle în lacrimile tale și nu șiraguri de slăbiciuni!  Plângi! Apoi zâmbește și ia-o de la capăt! Luptă! Lupta îți va armoniza caracterul și asta te va face mai puternică.

Fii discretă în multe aspecte. Lasă momentele intime să rămână în dormitor, nu în cercul de prietene. Lasă crâmpeie de frumos ascunse doar într-un colț din tine, nu le risipi în invidia altora. Fii adevăr când totul în jur este minciună! Fii țărm când cei dragi înoată în ape învolburate! Fii liniște când totul în jur este zgomot greu de suportat; fii limită când celălalt nu mai știe unde să se oprească și fii confidentul corect al sufletelor apăsate!

Femeie, să iubești! Pentru că iubirea îți luminează chipul!

Femeie, tu ești vers, ești culoare, ești freamăt, ești durere. Ești bucurie, zâmbet, ești mamă. Ești vis și rătăcire, ești dans și lacrimă. Indiferent ce ești, să fii mereu mai elegantă decât destinul!

JCS-Nina Curița