Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Deputatul cărășean Jaro Marșalic a ținut să transmită un cuvânt de felicitare tuturor celor care exercită această nobilă profesie!

Cu prilejul zilei de 12 mai, deputatul Jaro Marșalic a notat: „Sincere felicitări tuturor asistenților medicali. Asistenții medicali au misiunea nobilă de a pune pe primul plan sănătatea semenilor. Meseria lor nu poate fi înlocuită. Prezența lor nu poate fi substituită. În calitatea mea de medic doresc să le adresez gândurile mele bune, admirația și susținerea pentru tot ceea ce fac, astfel încât noi să fim bine! Cu prilejul Zilei Internaționale a Asistentului Medical, le aduc sincere felicitări tuturor asistenților medicali profesionali activi din sistemul național de sănătate“.

Ziua Internațională a Asistenților Medicali este marcată anual la 12 mai, fiind data de naștere a asistentei medicale Florence Nightingale (12 mai 1820), care a deschis prima școală pentru asistentele medicale, pe lângă Spitalul „Saint Thomas“ din Londra, în 1860.

Pentru anul acesta, de Ziua Internațională a Asistentului Medical, tema aleasă de Consiliul Internațional al Asistenților Medicali este: „Asistentul medical – o voce făcută să conducă – Investiți în asistența medicală și respectați drepturile pentru a asigura sănătatea la nivel global“. În felul acesta, CIAM dorește să atragă atenția comunității internaționale și a tuturor factorilor de decizie din domeniul sanitar asupra nevoii de a proteja și a sprijini această profesie, de a investi în resursa umană.

JCS-A.M.