Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Primarul Felix Borcean e optimist în ceea ce privește fântâna din centrul Caransebeșului, chiar dacă spune că anumite instituții și persoane pun bețe-n roate!

Reparată, conform administrației locale, modernizată, conform celor de la Cultură, fântâna „lui Oprea” a rămas, deocamdată, o pată inestetică în zona centrală. Asta pentru că lucrările au fost stopate, la intervenția celor de la Direcția de Cultură Caraș-Severin și… stopate au rămas de anul trecut.

„Ce se întâmplă cu fântâna din centru este deja ridicol, e o chestiune pe care toată lumea o înțelege într-o anumită notă. Cineva, de la un anumit nivel, o entitate de care am tot pomenit eu, pune bețe-n roate, așa să nu se întâmple. Fântâna asta e un simbol, fie el comunist, venit din epoca comunistă, făcut de Oprea (fost primar al Caransebeșului înainte de 1989 – n.r.), un element central care dacă ar fi fost valorizat, și ar fi trebuit valorizat de mult, chiar era o chestiune frumoasă. Dar de ce să n-o trecem la nerealizările primarului Borcean? E deja obositor, enervant, deranjant pentru cetățeni, stă așa acolo fântâna, cumva dovedește incapacitatea noastră administrativă. Chestiuni din astea, să te duci să faci expertiza la beton, că de ce nu folosim marmura roz, de ce nu folosim aceeași marmură… nu mai ai cum s-o faci la fel cum a fost, structura e păstrată și îmbrăcată în marmură la fel cum a fost. A, că acolo erau niște pleuri… n-o s-o mai putem face la fel.”, a explicat primarul Felix Borcean, potrivit căruia nu e vina viceprimarului Pasere și nici a firmei apropiate de acesta, care a executat lucrările, pentru situația în care s-a ajuns.

Situație care și-ar putea găsi rezolvarea odată cu înscrierea edilului în PSD. Chiar la București s-a discutat zilele trecute de fântâna „lui Oprea”, iar Borcean a fost plăcut surprins de atitudinea noului coleg de partid, senatorul Ion Mocioalcă, cu care nu a fost întotdeauna în cele mai bune relații.

„Uite un fapt admirabil, la București vorbeam de problema fântânii, eram la masă cu senatorul Ion Mocioalcă, cu care n-am avut o relație… omul a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe ministrul Culturii: <<uite avem o problemă la Caransebeș>>. Cred că o rezolvăm până la urmă.”, a concluzionat primarul Felix Borcean, într-un interviu acordat unui studio TV din Caransebeș.

JCS-R.M.