Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – ADR Vest cere activități de vară pe Semenic. Primăria Reșița îi face pe plac cu trei proiecte!

Acestea vizează amenajarea în cadrul viitorului domeniu schiabil a unui bob de vară, a unui parc de aventură și a unei tiroliene între stația superioară și cea intermediară. Asemenea activități lipseau proiectului inițial, pe care primăria apucase să-l scoată la licitație pe SICAP până să-l vadă cei de la ADR Vest. Așa încât proiectul mare a fost retras pentru a fi adaptat conform noilor cerințe.

„După ce aceste elemente vor fi cuprinse în studiul de fezabilitate, împreună cu parcarea multietajată pe care o proiectăm la baza telegondolei, vom scoate din nou proiectul la licitație pe SICAP. Estimez că asta se va întâmpla la sfârșitul lunii martie, începutul lui aprilie”, a precizat primarul Reșiței.

Pe lângă cerințele ADR-ului, în zonă se vor și piste pentru bicicliști. Asociația Bike Attack a amenajat deja piste de cicloturism, care au fost cuprinse și în etapele de enduro. Dar se vor și trasee de familie, care vor pleca în plan mai mult orizontal din stația intermediară spre Prislop sau Trei Ape și se vor întoarce pe la Gărâna. Dar și un traseu care să meargă în zona Coșava-Nera, spre pădurea de fag din spatele Semenicului, cea mai bătrână din Europa.

JCS-Ionel Ivașcu