Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Distribuitorul de energie electrică a reacționat la declarațiile medicilor caransebeșeni care au spus că șocurile de curent distrug aparatele de care depinde viețile oamenilor!

Într-un comunicat, cei de la E-Distribuție Banat spun că echipele lor au intervenit pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a consumatorilor din zonele Carboniferă, Piața Sf Gheorghe, Spitalului, Pipirig, în urma unei avarii provocate în rețelele electrice, pe fondul condiţiilor meteo deosebite (cod galben cu intensificări ale vântului de până la 80 km/h).

„S-a intervenit cu prioritate pentru realimentarea Spitalului Municipal Caransebeș, prin sistemul de telecontrol ce a permis controlul rapid, de la distanță. În paralel, echipe ale E-Distribuție Banat au intervenit pe teren, pentru manevre în amonte de tronsonul defect. Menționăm că linia de joasă tensiune, precum și transformatorul la care sunt conectate echipamentele Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, aparțin acestei unități spitalicești și nu se află în administrarea E-Distribuție Banat, iar situațiile semnalate s-au produs în aceste instalații interne. Compania are o colaborare strânsă și de lungă durată cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și intervine alături de echipele acestuia ori de câte ori este solicitat, acordând suport prompt tuturor autorităților, în beneficiul clienților. Regretăm disconfortul creat consumatorilor și îi asigurăm că depunem toate eforturile pentru evitarea întreruperilor în alimentarea cu energie electrică”, precizează cei de la E-Distribuție Banat.

Trebuie totuși precizat că șocurile de curent, despre care cei de la Enel spun că s-au produs la instalațiile interne ale Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, au fost resimțite și în locuințele de pe străzile din apropierea unității sanitare.

JCS-R.M.