Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Compania germană va începe construcția fabricii din parcul industrial de pe Valea Ţerovei. Scriem asta după ce primarul Ioan Popa a semnat astăzi autorizația de construire pentru prima etapă a investiției!

Aceasta are o valoare de 35 de milioane lei și include construirea halelor de producție și depozitare, clădirea administrativă, împrejmuirile și racordarea la utilități.

Conform Primăriei Reșița, noua fabrică va fi construită pe o suprafață de circa 45.000 mp și va produce pentru piața europeană componente și sisteme pentru produse electrocasnice. În prima fază vor fi angajate circa 100 de persoane, urmând ca în etapa finală numărul angajaților să ajungă la 500.

Cum termenul de ridicare a construcției este de 4-5 luni, în toamnă ar putea fi gata primele unități de producție și ar putea demara selecția de personal. Precizăm că noul investitor va avea nevoie de resursă umană cu un anumit grad de calificare, deoarece EMZ-Hanauer lucrează foarte automatizat. „Sper că, odată deschisă această fabrică, să se îndrepte spre casă o parte dintre reșițenii plecați fie prin Timișoara, fie în străinătate”, declara Ioan Popa cu ceva timp în urmă, arătându-se încrezător în faptul că și alte multinaționale ar putea veni la Reșița întrucât investitorii se vor aduce unii pe alții.

JCS-Ionel Ivașcu