Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Handbalistele pregătite de Cristian Busuioc au început noul sezon competițional în Sala Polivalentă din Reșița cu un egal obținut în ultimul minut de joc!

Partida dintre Clubul Sportiv Universitatea Reșița și CNE Râmnicu Vâlcea disputată duminică, 12 septembrie, s-a încheiat cu scorul de 30-30, după ce la pauză oaspetele conduceau cu un gol. Cele mai bune jucătoare ale Reșiței au fost Rebeca Vlădășel și Cătălina Dumitrescu, ambele cu câte șapte goluri înscrise.

„A fost un meci dificil pentru noi, ne-am așteptat să fie așa. Am debutat în acest sezon competițional pe teren propriu după o pauză foarte lungă. Încă respectăm acel protocol din pandemie stabilit de Federația Română de Handbal și sper să continuăm în această manieră. Adică sub forma jocurilor acasă și în deplasare pentru că în momentul de față avem un lot restrâns. Încă mai avem spații libere pe foaia de joc, deci am mai putea aduce handbaliste. Ne descurcăm cu ce avem și suntem în continuare o echipă studențească. În această serie sunt echipe mai puternice, care au bugete și obiective de promovare. Meciul cu Vâlcea a fost plăcut, spectaculos și felicit fetele că nu cedat și că au luptat până în ultima secundă. Poate cu puțină concentrare puteam să mai avem o șansă să aruncăm la poartă. Se vede lipsa de experiență, s-au precipitat un pic fetele în ultimele secunde. Până la urmă este un punct muncit, meritat. Doar două serii sunt în acest an în Divizia A. Se încearcă o Divizie A mai apropiată de profesioniști, de Liga Națională. Sunt câteva reguli în schimbare și sperăm să ținem pasul. Sper să ne prezentăm onorabil până la finalul campionatului, acesta fiind obiectivul din acest an. Încercăm să menținem această echipă studențească la același nivel ca și până acum și încercăm să mai atragem junioare, care să crească alături de handbalistele mai experimentate de la echipă. Este mai greu cu două serii, dar prefer această formulă decât varianta turneelor. Dacă jucam trei sau patru meciuri unul după altul pe noi ne-ar fi dezavantajat și ne-ar fi fost greu să facem față datorită numărului mic de jucătoare pe care le avem. Campionatul acesta este lung, avem câte un meci săptămânal, deci avem timp să ne organizăm și să facem față la nivelul la care ne-am înscris”, a declarat prof. Cristian Busuioc, antrenorul CSU Reșița.

CSU Reșița: Alexandra Popescu, Andra Ioța, Daiana Giuca (1), Alina Cristea (3), Rebeca Vlădășel (7), Iulia Bledea, A. Dumitrache, Irina Ciobanu (4), Claudia Șiman (4), Simina Vezentan (4) și Cătălina Dumitrescu (7).

În etapa a II-a, reșițencele vor juca duminică, 19 septembrie, în deplasare, cu CS Handbal Club Harghita.

JCS-Ștefan Moraru