Caraş-Severin, Romania

DOMAȘNEA – În curând vor fi reluate lucrările la șantierul clădirii în care va funcționa Primăria Domașnea. Instituția se va muta în clădirea aflată de ani buni în construcție, în apropierea bisericii din localitate!

Mai exact din 2011, atunci când au demarat lucrările grație unui proiect depus anterior pe PNDL 1. S-a lucrat până în 2015, când clădirea a ajuns la stadiul de construcție în roșu, stadiu la care se găsește și acum. Recent însă, a fost depus un nou proiect pe PNDL 1 pentru continuarea lucrărilor. „Am făcut expertiză nouă, a avut loc licitația și în curând lucrările vor fi reluate. Termenul de finalizare este de un an de la demararea acestora”, aflăm de la primarul Ilie Mănescu. De notat că valoarea viitoarelor lucrări este de 1.5 milioane de lei.

Din aceeași sursă reținem că, recent, primăria a efectuat o serie de lucrări finanțate din bugetul local. Printre ele se numără asfaltarea drumului spre cimitir sau amenajarea a 3,5 km de rigole pe Drumul Comunal 27 din Cănicea. Drumul, în lungime de 600 m, a fost asfaltat grație unei investiții în valoare de 400.000 lei, iar rigolele au costat 50.000 de lei.

Pentru perioada următoare, este anunțată și demararea lucrărilor la acoperișul școlii din Domașnea, lucrare care va costa 300.000 de lei și va fi acoperită tot din bugetul local.Și tot la capitolul învățământ, la școala din satul aparținător Cănicea, primăria a desfășurat lucrări de reabilitare încă din anul 2007. În perioada următoare, acestea vor continua grație unei noi investiții din bugetul local, în valoare de 200.000 de lei. Conform primarului Ilie Mănescu, se vor face amenajări interioare și lucrări la fațada clădirii, se vor schimba instalațiile sanitare, iar școala va fi dotată cu o centrală termică pe lemne. Documentația e gata, lucrările pot demara în scurt timp. De asemenea, recent, primăria a depus un proiect pentru achiziționarea de calculatoare și tablete pentru școlile din comună. Acest proiect este deocamdată în așteptarea finanțării.

JCS-Ionel Ivașcu