Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cu şase magazine în judeţ, ultimii pe listă s-au ales cu amenzi de 37.000 de lei de la Protecţia Consumatorilor!

După ce au poposit în ultima perioadă, pe rând, la magazinele unor mari lanţuri de retail indicate peiorativ, în popor, drept „acele supermarketuri străine“ aflate într-o competiţie neloială cu tradiţionalele magazine de cartier autohtone, comisarii Autorităţii Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au ajuns, în noiembrie, şi la 350 de magazine Auchan și Penny din întreaga țară. Întrucât Auchan se va mai lăsa aşteptat, în Mociur, o bună bucată de vreme, comisarii CJPC au controlat doar cele şase magazine ale Penny din judeţ. Şi au aplicat 11 amenzi contravenţionale în cuantum de 37.000, 5 avertismente, oprind totodată de la comercializare circa 80 kg de produse alimentare neconforme.

Dintre neregulile constatate pot fi menţionate: nerespectarea condițiilor de depozitare, produse (din carne, de patiserie) cu lipsă la gramaj sau diferenţă între cel de pe etichetă şi cel real, produse ambalate care nu se încadrau în cantitatea minimă înscrisă pe etichetă, cofraje cu ouă sparte şi pline de excremente sau legume şi fructe depreciate calitativ.

Dincolo de satisfacţia dată partizanilor magazinelor noastre, mici dar cinstite, ar trebui reţinut, poate, că multe dintre acestea se aprovizionează chiar din „acele supermarketuri“, străine doar după firma de la intrare şi o parte a mărfii comercializate. În timp ce personalul, în contul cărora trec majoritatea neregulilor constatate, precum cele de igienă, e totuşi format din consăteni, concitadini, conjudeţeni sau concetăţeni de-ai noştri.

JCS-Walter Fleck