Caraş-Severin, Romania

ROMÂNIA – Cu Sergio Diaconescu (foto, nr. 4) în teren, libero-ul crescut și format la școala de volei din Oțelu Roșu și lansat în voleiul mare când era doar un puști de 18 ani de Banatul Caransebeș, România a trecut dramatic de Croația, scor 3-2, în optimile de finală ale Campionatului European de volei!

„Avem forța să trecem de Croația!”, spune Sergio Diaconescu în avanpremiera disputei cu croații. Și așa a și fost! Două ore și jumătate de luptă, de urcușuri și coborâri, de reveniri, de mingi jucate cu inima.

„Am condus cu 2-0 și am crezut că scăpăm fără emoții, că vom juca lejer în sferturi. Dar croații s-au trezit și au egalat. Ne-am ridicat încă o dat și în setul 5 nu le-am mai dat nicio șansă. Suntem valoroși, suntem buni, suntem români! Felicitări băieților, antrenorului Sergiu Stancu, staff-ului tehnic. Cei care au contribuit la acest succes. Voleiul românesc trăiește, respiră. Au fost Turcia, Franța, Grecia, Croația. Cine urmează? Să sperăm că învingătoarea dintre Franța și Bulgaria!”, a fost mesajul Federației Române de Volei imediat după partidă.
România, condusă de pe margine de antrenorii Sergiu Stancu (principal) și Răzvan Parpală (fostul antrenor al Banatului Caransebeș, secund) va juca pentru calificarea în semifinalele Europeanului, luni, 11 septembrie, tot la Varna.
JCS-R.M.
FOTO: Sorin Pană/CEV