Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a prezentat joi lista „armatei“ de consilieri pe care o vrea alături „pentru a schimba radical judeţul“! Mai mult, Romeo Dunca îşi doreşte să aibă 23 de aleşi judeţeni liberali în forul pe care speră să îl conducă după 27 septembrie!

Pe listele de vot, PNL are o listă de 38 de consilieri județeni, liberali vechi dar şi noi, în frunte cu ministrul Marcel Vela. Pe doi şi i-a ales chiar Dunca: pe vechiul său prieten şi partener de expediţii Cornel Galescu şi pe Marius Isac, viceprimarul de la Caransebeș. „Propunerea mea i s-a părut ceva greu de explicat. M-a sunat două zile să mă întrebe: «Domnule Dunca, să înțeleg și eu, de ce ați făcut lucrul acesta?». I-am spus: «Este simplu. Cred în tine, doresc să mă ajuți, sper că o vei face cu onestitate»”a declarat Dunca.

Omul de afaceri a acceptat să intre în politică şi să candideze, spunând că are încredere în partidul în care a intrat de scurtă vreme, considerând că i se va da libertate în decizii. „Când mi s-a propus să candidez, Marcel Vela a spus: hai să schimbăm judeţul ăsta în bine. Iar eu am spus că vreau libertate în decizii şi să fac cum consider eu că este bine. Acesta este modul de a putea să mă implic și modul de a schimba ceva, așa cum văd eu lucrurile: să am libertatea să fac cum consider, să mă apropii de niște oameni în care cred fiindcă îi cunosc, pentru că și ceilalți cu siguranță sunt oameni care pot fi de folos și au calități, dar nu am avut posibilitatea să îi cunosc”, a precizat Romeo Dunca.

Iar dacă va ajunge președinte al Consiliului Județean, Dunca spune că echipa de consilieri vrea să îl susţină şi nimeni nu va fi obligat să voteze: „Dacă consilierii vor ridica mâna că așa le spune șeful de partid, va fi treaba lor. Eu am să susțin proiecte și acțiuni și cheltuieli pe care acești oameni, dacă nu le vor aproba, vor avea o problemă, înseamnă că nu mergem pe aceeași direcție. Eu vreau să fac treaba bine, să fac lucruri cinstit și oamenii aceștia sunt convins că mă vor sprijini. Nu că vor fi obligați să voteze”, a mai adăugat Dunca.

În încheiere, candidatul PNL la şefia Consiliului Judeţean şi-a mai exprimat încrederea că locuitorii din Caraș-Severin vor pune ștampila în 27 septembrie pe partidul din care face parte.

JCS- N.C.

Lista completă a consilierilor județeni PNL:

Ion Marcel Vela

Romeo-Dan Dunca

Ioan Popa

Jaro Norbert Marșalic

Cornel Galescu

Ion Chisăliță

Ovidiu Rădoi

Marius-Adrian Isac

Marius-Florin Beșliu

Camelia-Elena Ene

Ghiță Sporea

Dan Stan

Dumitru Rujan

Vasile-Liviu Brumar

Mircea Teodorescu

Cristian Ciobanu

Daniel-George Surdu

Ovidiu-Cristian Chimigeriu

Viorel Bașag

Bogdan Miloș

Nicu Bratosin

Lucian-Mihail Dobre

Ioan Cojocariu

Șerban-Nicolae Vuia

Viorel Lolea

Doru-Sorin Coșei

Daniel Corlan-Ivanici

Adrian-Costinel Tănase

Ion Cărpian

Cornel-Gabriel Niță

Călin-Ioan Grozăvescu

Lavinia-Carina Pristavu

Ileana-Elena Meteleaucă

Petru-Petrișor Panescu

Ilie Pîrvulescu

Iustin-Doru Cîrdei

Gheorghe Roma

Adrian-Laurențiu Dacica