CARAȘ-SEVERIN – „Acum nu mai au încotro!“, spune șeful județului despre angajații Spitalului Județean de Urgență Reșița, care vor „beneficia“ din plin de un sistem corect de monitorizare și pontare, care va îngrădi mișmașurile din trecut!
Proiectul a fost deja aprobat de Consiliul Județean Caraș-Severin. Este vorba despre obținerea unei finanțări nerambursabile prin Programul Național de Redresare și Reziliență, Pilonul II – Transformare Digitală, pentru proiectul „Realizarea sistemelor informatice și a infrastructurii digitale în Spitalul Județean de Urgență Reșița“. Iar pentru asta județul ar putea primi 750.000 de euro fără TVA. În lei, vorbim de o finanțare de 4,39 milioane de lei, cu tot cu TVA-ul ce va fi suportat de la bugetul statului.
Șeful județului a atras nu o dată atenția asupra faptului că vechea conducere a refuzat implementarea unui sistem eficient de monitorizare corectă a orelor de intervenții, de muncă ale angajaților, asupra medicamentelor administrate sau nu pacienților, dar și vizavi de cheltuieli. Până acum nu s-a putut întrucât, pentru implementarea acestui sistem, județul avea nevoie de acordul conducerii spitalului. Acum însă, cu o nouă conducere, există deschiderea necesară iar sistemul poate fi pus pe roate, profitând de șansa finanțării prin PNRR.
Întrebat vizavi de noul proiect, ce înseamnă digitalizare la Spitalul Județean, președintele CJ, Romeo Dunca, a explicat: „Păi înseamnă absolut tot, programe de informatică, monitoare, imprimante, tot ceea ce înseamnă modernizare!“ Dacă va include și monitorizarea personalului, șeful județului a subliniat: „Acolo intră absolut tot! Acuma nu mai au încotro!“
Potrivit proiectului, „obiectivul investiției este reprezentat de dezvoltarea unui cadru sistemic de guvernanță a datelor pentru a aborda calitatea datelor și schimbul eficient al acestora în cadrul diferitelor instituții administrative, unități sanitare, furnizori de servicii și pacienți. Prin acest proiect se urmărește dezvoltarea unor module informatice noi care să deservească activitatea unității sanitare prin demararea unui proces de digitalizare, prin achiziționarea și instalarea echipamentelor necesare (echipamente IT, pentru comunicații și conexe, inclusiv licențe), migrarea de date către noile sisteme și infrastructuri, dezvoltarea de aplicații informatice aferente, dar și prin instruirea personalului tehnic la nivel local“.
JCS-A.M.