CARANSEBEȘ – Președintele Consiliului Județean a intervenit în conflictul dintre AquaCaraș și primarul Caransebeșului și spune că scandalul de la uzina veche de apă e cauzat de faptul că operatorul de apă și canal dorește să intre pe profit!
Potrivit șefului județului, pentru a se reuși așa ceva, trebuie eliminate atât pierderile din rețea, cât și salariile din societate care merg spre cei care nu justifică prin munca prestată încasarea lor. Adică persoane plantate politic de PSD în AquaCaraș, care acum s-au aciuat pe lângă primarul Felix Borcean.
„Pe de o parte, s-au tăiat niște țevi pentru a se blinda coloanele de apă care nu își mai regăsesc rolul tehnologic, iar pe de altă parte, persoane plantate politic de PSD în mandatul trecut și care nu se regăseau prin prestație la respectivul loc de muncă au fost trimise acasă. Acestea au apărut dintr-o dată alături de primar în calitate de sfătuitori și atotștiutori, inducând într-o gravă eroare pe edilul Caransebeșului, susținând că se fură fier din vechea uzină. Atât Daniel Isac, prezent la vizita în teren în calitate necunoscută, cât și Sorin Dragomir, în calitate de foști angajați ai societății respective, ar trebui să cunoască situația reală și să nu-l pună în situații delicate pe primar. Mai degrabă să facă eforturi pentru a-și găsi utilitatea în noul loc de muncă, la fel de cald și tot pe bani publici, unde au fost redirecționați de apropiații din partid cu influență. De exemplu, la spitalul din Caransebeș. Așadar, acțiunile conducerii AquaCaraș de diminuare a pierderilor, prin blindarea de coloane nefuncționale, au fost făcute cu știința și acordul conducerii CJ Caraș-Severin”, a precizat Romeo Dunca.
Șeful județului mai spune că uzina de apă de la Balta Sărată a fost predată cu proces verbal, iar la returnarea către municipalitatea din Caransebeș se va proceda la fel, fiecare răspunzând pentru ce semnează.
În ceea ce privește renunțarea la captarea de apă de la Balta Sărată, nefuncțională de peste 20 de ani, pe care AquaCaraș o dorea, președintele CJ e de acord cu primarul Caransebeșului, că uzina trebuie să rămână o sursă alternativă de apă pentru municipiu.
„Aici nu am fost de acord și am recomandat conducerii AquaCaraș renunțarea la paza fizică și înlocuirea acesteia cu pază prin camere video, precum și inițierea cu sprijinul Primăriei Caransebeș a unei proceduri de expropriere cu justa despăgubire a terenurilor respective, sub motivul nevoii publice de a exista o sursă alternativă de apă pentru municipiul Caransebeș. Aștept în acest sens ca dl Felix Borcean să-și dea concursul în folosul comunității”, a fost mesajul lui Romeo Dunca pentru edilul de la Caransebeș.
JCS-Nina Curița