Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Administraţia locală a aprobat recent extinderea reţelei de centre de colectare a deşeurilor municipale. Încă două noi centre de colectare urmează să fie amenajate în Reşiţa, unul în cartierul Câlnic şi unul pe strada Vântului!

Un nou obiectiv de investiţii a primit de curând girul aleşilor locali. Este vorba despre construirea a două noi centre de colectare a deşeurilor municipale. Pentru început, în cadrul şedinţei de consiliu local de zilele trecute, a fost aprobată documentaţia tehnico-economică, faza de proiect tehnic de execuţie. Prima locaţie va fi amenajată în cartierul Câlnic, suprafaţa fiind de 2.500 de mp, iar cea de-a doua va fi amplasată pe strada Vântului, în acest caz suprafaţa centrului fiind ceva mai mare, 2797 mp. Pentru construirea primei locaţii, valoarea totală aprobată de aleşii locali se ridică la 5.045.931,54 de lei cu TVA, iar pentru cea de-a doua, devizul general este de 4.841.834,49 de lei cu TVA.

Potrivit documentaţiei tehnice, fiecare dintre cele două centre de colectare va avea un container de tip baracă pentru deşeuri periculoase (vopsele, bidoane cu vopsele sau diluanţi, baterii, medicamente expirate), trei containere închise de tip walk-in pentru colectarea deşeurilor electrocasnice şi a mobilierului din lemn, două containere de tip SKIP deschise pentru deşeurile din sticlă, trei containere deschise de tip ab-roll pentru anvelope, deşeuri metalice şi deşeuri vegetale provenite din curţi şi grădini, trei containere joase de tip ab-roll pentru deşeuri din construcţii, trei containere prevăzute cu presă pentru deşeurile din hârtie, carton, plastic şi textile, precum şi un container de tip baracă, frigorific, pentru cadavrele animalelor mici de casă.

Prin acest demers, administraţia locală intenţionează extinderea şi totodată îmbunătăţirea sistemului de management integrat al deşeurilor municipale din Reşiţa, cele două centre fiind printre cele mai moderne.

JCS-Nicoleta Moraru