CARANSEBEŞ – Ceea ce se declara o răpire, la 112, s-a dovedit a fi o farsă pusă la cale de două fete din Caransebeş care, plictisite de atâta joacă cu păpuşile, s-au gândit să transforme autorităţile statului în marionete!
Totul a început joi, 6 august, în jurul orei 20.13, când poliţiştii din municipiu au fost sesizaţi, prin numărul unic de urgenţă, de o voce feminină cum că ar fi fost răpită în urmă cu două zile din faţa unui centru comercial din localitate şi că ar fi fost ţinută sechestrată într-un apartament. Fata s-a prezentat cu un nume oarecare şi a precizat că ar avea 21 de ani. În fond, cifrele erau corecte, doar că declarate invers…
„Imediat, echipa operativă constituită la nivelul Poliției Municipiului Caransebeș a demarat verificări și activități specifice, iar în scurt timp a fost identificată apelanta, stabilindu-se că în jurul orei 20.12, aceasta, împreună cu o prietenă, ambele de 12 ani, s-au gândit să facă o farsă, astfel că una dintre ele a sunat la 112 și a sesizat că ar fi fost răpită și sechestrată, dându-și date de stare civilă false. Cele două minore au fost găsite la domiciliu și au fost conduse la sediul poliției, împreună cu părinții, pentru a se stabili cu exactitate tot ceea ce s-a petrecut. Din fericire, acestea nu au suferit vătămări și nu au fost victimele vreunei infracțiuni“, informează Poliţia judeţului. Şi tot din fericire, atât fetele buclucaşe, cât şi părinţii lor s-au ales doar cu o atenţionare despre cele petrecute şi despre sancţiunile care se pot aplica dacă te joci ce-a 112, număr la care trebuie sunat doar pentru o urgenţă reală. Nu de alta dar apelul fals de câteva minute poate pune în aşteptare o urgenţă reală, intervenţia putând face diferenţa dintre viaţă şi moarte.
Cât e amenda?
Oamenii legii au ţinut să amintească faptul că „sancțiunile contravenționale pentru apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114 și pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție au fost majorate începând cu luna octombrie a anului trecut, fiind cuprinse între 500 și 1.000 de lei, respectiv 1.500 și 5.000 de lei. De asemenea, părinții au obligația de a-și supraveghea copiii minori și de a lua măsurile necesare pentru a-i împiedica de la astfel de fapte, iar în caz contrar riscă sancțiuni conform legii“.
JCS-A.M.