Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Pompierii militari au fost chemați azi noapte, în jurul orei 0.40, pentru a salva ce se mai putea din cele două gospodării!

Potrivit ISU, incendiul ar fi pornit de la o afumătoare, iar pompierii militari reșițeni au găsit la fața locului cele două locuințe arzând pe o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați prima, respectiv 250 de metri pătrați a doua. Acolo au ajuns o autospecială de primă intervenție și comandă, trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

„Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unei persoane de sex masculin, în vârstă de aproximativ 50 de ani, proprietarul uneia dintre case. Acesta a suferit o ușoară intoxicație cu fum și arsură de gradul I la unul dintre membrele inferioare, refuzând ulterior transportul la spital. În urma evenimentului, au ars, în întregime, prima locuință, compusă din șase camere, o bucătărie, o baie, o terasă și o anexă, iar din locuința alăturată: două camere, o bucătărie, două cămări, un șopron cu lemne și a fost afectat un autoturism, pe o suprafață de aproximativ 10%. Intervenția pompierilor a durat aproximativ cinci ore, aceștia reușind să salveze din calea flăcărilor patru camere și o baie, precum și 22 de păsări (rațe și găini) din casa alăturată la care s-a extins incendiul. Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a incendiului utilizarea focului deschis în spații închise (afumătoare).“, transmite ISU „Semenic“.

JCS-A.M.