Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Polițiștii cărășeni au constatat comiterea mai multor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice!

În data de 27 decembrie 2021, polițiștii au întocmit mai multe dosare penale pentru conducătorii auto care au săvârșit infracțiuni rutiere. Un prim caz a fost reprezentat de conducerea unui autovehicul neînmatriculat de către un bărbat din Mehadia, fără a poseda permis de conducere și fiind sub influența băuturilor alcoolice. ,,Ieri (27 decembrie 2021 – n.r.), în jurul orei 15.30, polițiștii de la Postul de Poliție Topleț au oprit pentru control, pe raza localității, un autoturism condus de un bărbat din Mehadia, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat”, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că numărul provizoriu de înmatriculare al autovehiculului nu mai era valabil din luna septembrie a anului 2020. Prin urmare, bărbatul a fost condus la cea mai apropiată unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. În acest caz, polițiștii au întocmit un dosar penal și continuă cercetările.

Totodată, a fost începută urmărirea penală și împotriva unui bărbat din Reșița, care conducea un autoturism, deși avea dreptul de a conduce suspendat. ,,Ieri (27 decembrie 2021 – n.r.), la ora 18.50, polițiștii de la Poliția Stațiunii Băile Herculane au oprit pentru control, pe DN 6, în localitatea Plugova, un autoturism condus de un bărbat din Reșița, care figura cu dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat”, evidențiază comunicatul anterior menționat. Polițiștii au întocmit un dosar penal și în acest caz, cercetările fiind continuate.

Tot astfel, un bărbat din comuna Vrani a fost depistat la volan, aflându-se sub influența alcoolului. ,,Tot ieri, 27 decembrie, la ora 20.30, polițiștii Poliției Orașului Oravița au depistat un bărbat din comuna Vrani care conducea un autoturism pe strada Spitalului din oraș, având o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat”, informează IPJ Caraș-Severin. Având în vedere acest fapt, bărbatul a fost condus la spital, pentru a fi efectuată prelevarea mostrelor biologice de sânge. Polițiștii continuă cercetările în acest caz, fiind întocmit un dosar penal.

De asemenea, în data de 28 decembrie 2021, la ora 02.20, un bărbat din Naidăș a fost oprit de polițiștii Secției 8 din cadrul Poliției Rurale Oravița, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 57, în localitatea Grădinari. ,,La testarea cu aparatul drugtest, a rezultat că acesta ar fi consumat substanțe psihoactive, aparatul indicând un rezultat pozitiv pentru una dintre substanțe. Și acest bărbat a fost condus de către polițiști la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările”, spun polițiștii cărășeni.

Printre recomandările acestora, oferite șoferilor în scopul menținerii siguranței circulației pe drumurile publice, se regăsesc următoarele: ,,Alcoolul la volan poate fi fatal! Dacă ați consumat băuturi alcoolice, nu vă urcați la volan!”; ,,Consumul de alcool scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. Alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza cu care ne mișcăm”; ,,Pe lângă probabilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice riscă să își piardă libertatea, dacă sunt depistați în trafic cu o îmbibație de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Pe timpul cercetărilor, permisul de conducere este reținut fără drept de circulație”.

JCS-S.P.