Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Apa şi-a deschis robinetul anul trecut, acum s-a făcut recepţia canalizării, în care s-au investit 4,41 milioane de lei. Se va trece prin ceva lucrări la gaz după care vine mult aşteptata asfaltare!

Cartierul reşiţean Doman a fost multă vreme vitregit de cele mai elementare condiţii de civilizaţie. Iar încercările de a introduce reţele de apă şi canalizare au fost, parcă, mai mult tentative, existând blocaje la tot pasul. Municipalitatea reşiţeană inaugura, anul trecut, reţeaua de apă, iar acum pe cea de canalizare. Urmează intervenţiile la gaz, iar după ele drumurile şi rigolele pluviale.

Primăria Reşiţa informează că, în 9 septembrie, au fost recepţionate lucrările la conducta de canalizare menajeră din cartierul Doman, finanţate prin PNDL. Potrivit municipalităţii, proiectul privind execuția lucrărilor de construcții aferente investiției „Canalizare Menajeră în localitatea Doman, componentă a Municipiului Reșița“ a fost finalizat săptămâna trecută. Reprezentanții municipalității și cei ai constructorului au participat, în 9 septembrie, la predarea-primirea lucrărilor la infrastructura de canal. Investiția a avut un buget de 4.411.760 de lei, iar în urma acesteia aproximativ 6.500 de metri de rețea de canalizare au fost dați în folosință. În consecinţă, 300 de gospodării din Doman se pot branşa la reţeaua de canalizare menajeră.

„Lucrarea de realizare a rețelei de canalizare a cartierului Doman, finalizată zilele trecute, a fost finanțată prin PNDL, are o valoare de 4,4 milioane de lei și au fost montate 300 de cămine în vederea racordării fiecărui imobil. Amintim că rețeaua de apă a fost realizată anul trecut și din cele 300 de gospodării, doar 192 s-au racordat la apă. Preocuparea municipalității pentru îmbunătățirea calității vieții în localitățile aparținătoare nu se oprește aici. În acest moment am finalizat studiul de fezabilitate pentru introducerea gazului în acest cartier, iar după finalizarea infrastructurii de gaz, avem în plan finanțarea, prin Compania Națională de Investiții, pentru asfaltarea tuturor străzilor din Doman, precum și realizarea de rigole și zone verzi“, a precizat Adelin Tuță, directorul Investiţiilor municipalităţii.

Obiectivul urmează să fie predat societății AquaCaraș, iar din acel moment gospodăriile pot fi racordate la infrastructura de canalizare.

JCS-Antoniu Mocanu