Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Doar doi parlamentari cărășeni, Marcel Vela (PNL) și Marius Damian (PSD), s-au arătat interesați de situația Spitalului Județean de Urgență Reșița (SJUR) și au venit la întâlnirea cu președintele Consiliului Județean (CJ), Romeo Dunca pe această temă. Asta deși toți parlamentarii cărășeni au fost invitați nominal, spune șeful CJ!

Dialogul a avut loc în aer liber, pe Aeroportul Caransebeș, iar concluzia a fost că atât Vela, cât și Damian vor iniția discuții la nivel guvernamental pentru a evita un conflict diplomatic. De ce conflict diplomatic? Pentru că SJUR derulează un proiect transfrontalier cu spitalul din Vârșeț, din cauza arieratelor spitalului reșițean existând pericolul de a nu se putea asigura contribuția în nume propriu pentru derularea proiectului, ceea ce ar putea duce la riscul unui conflict diplomatic pentru că spitalul din Serbia ar fi pus în imposibilitatea de a derula investițiile.

„Ședința de la Caransebeș pe tema problemelor Spitalului Județean, pregătită în sala de Plecări-Sosiri recent renovată a aeroportului, s-a desfășurat în final la umbra sub nuc. Care de fapt era un brad. Toți parlamentarii din județ au fost invitați nominal. Prezența la limită nu contează. PSD a participat. Unul și bun. PNL la fel. Nu am emoții că cei doi lideri politici nu vor găsi soluții. Dacă nu bani pentru arieratele de 3 milioane de euro, măcar o minimă modificare legislativă necesară depășirii unui punct sensibil legat de spitalul nostru plin de datorii”, a concluzionat Romeo Dunca după întâlnire. Reamintim că legea 173/2006 permite spitalelor care au arierate să acceseze numai programe de sănătate naționale, fiind nevoie de un amendament la lege pentru ca aceste spitalele să poată accesa și finanțări europene.

În altă ordine de idei, președintele CJ are o veste bună pentru turismul din Caraș-Severin: „Ultima deplasare la București, la îndemnul și însoțit de dl senator Marcel Vela la ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, a avut efect imediat. Județul Caraș-Severin se regăsește în noul Masterplan de dezvoltare al zonelor turistice din țară”.

JCS-L.A.