Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Acțiunea a adunat mai multe posturi vacante, decât cei interesați să le ocupe. Și doar unul din trei participanți a reușit să obțină chemarea să susțină, ulterior, un interviu la sediul firmei. Acesta este tristul rezultat al celei mai recente Burse Generale a Locurilor de Muncă, organizată vineri, 20 mai, în municipiul de pe malurile Bârzavei!

La 9 dimineața, lumea buluc la coadă la bursă, la intrarea în sala Campus Cafe a universității reșițene. Din păcate, însă, mai multe au fost locurile de muncă puse la dispoziție, în cadrul acțiunii. Potrivit datelor furnizate de organizatori, la eveniment au participat 203 persoane interesate de ocuparea un loc de muncă.

Posturile vacante au totalizat 217, fiind oferite de 34 de firme, dintr-un total de 123 contactate, după cum a precizat Mihaela Iovanovici, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă: „La Bursa Generală au participat 203 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, 70 dintre acestea fiind programate pentru interviuri la sediile firmelor. Urmare a interacțiunii directe dinte șomeri și angajatori, 3 persoane au reușit să se angajeze în meseriile de operator mașini unelte, manipulant mărfuri și tehnician veterinar“.

Așa cum se poate constata, din nefericire, rata de reușită a participanților a fost una extrem de mică, deși angajatori au venit și din zonele din apropierea Reșiței. Am surprins, încă de la intrare, înainte de deschiderea ușilor, oameni care se plângeau că „sigur locurile sunt date pe aranjamente, ca de fiecare dată“, dar și angajatori care s-au declarat dezamăgiți că nu găsesc personal calificat.

Ca de obicei, la eveniment au participat și reprezentanții Ministerului Apărării, de la Centrul Militar Județean, care le-au prezentat celor interesați oferta disponibilă în domeniu, cărora li s-au alăturat și cei ai Inspectoratului Județean de Jandarmi „Bl.bg. Vasile Zorzor“ Caraș-Severin. Au fost prezenți și reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin care au prezentat un proiect prin care persoanele cu dizabilități pot beneficia de vouchere de până la 5.000 de euro pentru achiziționarea de tehnologii de acces și dispozitive asistive, care să le faciliteze accesul pe piața muncii.

Chiar dacă marea masă a locurilor de muncă a rămas fără ocupanți, lucrurile nu sunt definitiv pierdute! Cei interesați pot consulta posturile disponibile la sediul AJOFM Caraș-Severin, din Reșița (str. Traian Lalescu nr. 17), unde vor putea primi repartiție dacă îndeplinesc condițiile cerute de angajatori.

JCS-Antoniu Mocanu