Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Așa consideră edilul Felix Borcean, care apreciază că municipiul pe care-l conduce se îndreaptă spre un șomaj inexistent, asta și în condițiile în care în weekend se deschide o inițiativă privată cu 50 de noi locuri de muncă!

Felix Borcean spune că municipalitatea are doar meritul eliberării rapide a documentațiilor necesare investitorului privat. „Iată că și în Caransebeș, pe terenuri private, nu neapărat ale municipalității, se dezvoltă afaceri și de sâmbătă avem primul magazin de bricolaj din Caransebeș. E un lucru foarte bun, o investiție privată dar foarte benefică pentru caransebeșeni, nu e o laudă, nu trebuie să ne batem cu cărămida în piept că vai, Doamne, ce mare lucru a făcut Primăria, doar i-am ajutat prin rapiditatea eliberării documentelor. În prima fază sunt vreo 50 de locuri de muncă, la care mai putem adăuga aceste mici afaceri care se dezvoltă prin proiectul POCU, în jur de 15 microafaceri, fiecare cu câte 2-3 locuri de muncă. 70-80 de locuri de muncă strict în Caransebeș, nemaipunând la socoteală firmele din proximitatea Caransebeșului care vor atrage forță de muncă cu siguranță și din Caransebeș, nu doar de pe sate, eu zic că în momentul de față Caransebeșul se poate îndrepta către un șomaj aproape inexistent. Doar cine nu vrea să lucreze nu găsește locuri de muncă în Caransebeș, că tot am văzut această temă expusă în spațiul public, că n-am creat locuri de muncă. Primăria nu creează locuri de muncă, Primăria poate crea premisele pentru dezvoltarea unor afaceri, ceea ce s-a și întâmplat. Să te arați deschis către posibili investitori e tot ceea ce poate face o municipalitate”, a explicat primarul Caransebeșului.

Acesta crede că odată ce zona Buchin nu va mai avea terenuri pentru investitori, aceștia se vor îndrepta către cele disponibile în Caransebeș, mai ales că edilul e sigur că privații nu au venit în zonă neapărat pentru Buchin, ci pentru apropierea de municipiul de pe Timiș și Sebeș. „Dacă e să vorbim de terenuri pentru investiții, există în partea de nord, la ieșirea către Oțelu Roșu. S-a speculat că s-au vândut, s-au dat, maniera în care s-au dat și Caransebeșul ar fi văduvit. Există și această porțiune dintre Caransebeș și Buchin care s-a pierdut prin proces și care cunoaște o dezvoltare extraordinară, în prezent există două firme care nu au venit pentru că este comuna Buchin, ci pentru că sunt aproape de Caransebeș, evident. Odată ce această zonă va fi închisă din punct de vedere al dezvoltării, cu siguranță investitorii se vor orienta către terenurile disponibile în Caransebeș, pentru că dacă e să vorbim de una dintre cele de la Buchin, Guala Pack, a venit întâi la Primăria Caransebeș. Noi le-am stat la dispoziție, le-am îndeplinit până la un punct toate cerințele, după care dumnealor nu au mai venit cu nici un răspuns și i-am regăsit peste doi ani la Buchin. Erau foarte grăbiți la vremea respectivă, dar văd că graba lor nu a fost una de natură investițională așa urgentă, probabil au căutat terenuri mai ieftine sau condiții mai bune și le-au găsit la Buchin”, a concluzionat primarul Felix Borcean.

JCS-R.M.