Caraş-Severin, Romania

CIUDANOVIȚA – La Ciudanovița se lucrează la mai multe obiective, însă în execuție este unul singur. Ne referim la drumul de 4,3 km care face legătura cu Goruia. Conform primarului Constantin Nebunu, drumul este 75% executat, fiind vorba despre o investiție de 1,5 milioane de euro, finanțată prin PNDL 2!

Alte obiective aflate în atenția primăriei vizează introducerea canalizării în comună, reabilitarea energetică a școlii și construirea unei săli de sport. Obiective pentru care se lucrează la proiecte aflate în diverse stadii. Cel referitor la canalizare a ajuns la faza obținerii avizelor necesare și emiterii autorizației de construire. „Aceste documente sunt necesare pentru a putea scoate lucrarea la licitație. Sper ca, la începutul anului viitor, să dăm drumul la lucrare.”, ne-a declarat primarul despre rețeaua de 15 km lungime. prevăzută cu stație de epurare la Jitin. Aceasta va deservi întreaga comună. fiind vorba despre o investiție în valoare de 3 milioane de euro, finanțată prin Programul „Anghel Saligny”.

La școală, se lucrează la proiectare în vederea emiterii autorizației de construcție. Este vorba despre un proiect de eficientizare energetică în valoare de 1,7 milioane de lei, finanțat prin PNRR. Aceste lucrări vin după ce, mai demult, au fost efectuate lucrări la acoperișul clădirii. De asemenea, tot pe PNRR, a fost deja depus un proiect de dotare cu mobilier a școlii, proiect care deocamdată așteaptă răspuns.

Sala de sport se va face prin CNI. Documentația e gata, așteptându-se ridicările topografice, pentru ca, ulterior, CNI să poată scoate lucrarea la licitație.

JCS-Ionel Ivașcu