Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asta au putut constata polițiștii cărășeni de la Rutieră, după ce au dat mâna din nou cu cei de la IGAV, pentru a supraveghea cu elicopterul traficul de pe DN 6! 

Zilele trecute, două astfel de acțiuni au fost puse în scenă, de câte 4 și 5 ore, pe DN 6, unde polițiștii rutieri au fost prezenți atât pe drum, cât și în elicopterul IGAV, pentru a le transmite colegilor din teren date despre depășirile neregulamentare și riscante surprinse mult mai bine de sus, dar și despre vitezele excesive ale unora care au depășit cu mult măsura răbdării.

Inspectoratul General de Aviație al MAI a derulat acțiuni în comun cu Poliția Română nu doar în Caraș-Severin, pe DN 6, ci și deasupra altor căi de comunicații, care au fost supravegheate din aer, și au identificat în special viteza excesivă și depășirile neregulamentare, având deci rol preventiv, dar și de impunere a respectării normelor rutiere.

În cadrul acțiunilor din județul nostru au fost angrenate elicoptere din cadrul unităților speciale de aviație din Caransebeș și București, alături de polițiști cărășeni. La acţiunea din această săptămână, echipajul elicopterului a fost coordonat chiar de comandantul Unităţii Speciale de Aviaţie de la Caransebeș, comandorul Ciprian Rusu.

Trebuie subliniat faptul că acțiunile au fost desfășurate la solicitarea IPJ Caraș-Severin și au avut ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, îndeosebi a nerespectării regulilor privind depășirea și a încălcării regimului legal de viteză.

JCS-A.M.