Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Copiii de la Asociația ,,Kinder Hilfe” din Caransebeș au primit în weekend vizita voluntarilor de la Delgaz Grid, plecați într-o campanie a faptelor bune pe Via Transilvanica!

Au fost multă voie bună, emoții, sfaturi utile, dar și cadouri pentru copiii aflați sub oblăduirea profesorilor Mietta și Marian Petruța-Iovanovici, cei care au grijă de ei de ani buni.

,,EnergiaLuiÎmpreună vine cu fapte bune pe Via Transilvanica. Colegii noștri din echipa 7 Sud au făcut un popas în Caransebeș și au reușit să creeze o zi specială pentru mai mulți copii. Au ținut lecții despre energie la o școală din oraș, au dăruit cadouri, au mâncat pizza cu mai mulți copii proveniți din familii defavorizate și i-au dus la film. A fost o zi cu mare încărcătură emoțională, așa cum sunt cam toate pe traseul Via Transilvanica. Cei mici au ascultat cu atenție tot ce le-au povestit colegii noștri, au aflat cum ajung gazele naturale în casele lor și chiar au dat sfaturi de eficiență energetică. Au promis că le vor spune părinților să stingă becurile atunci când părăsesc o încăpere și să nu lase încărcătoarele de telefon în priză dacă nu le folosesc. A fost prima acțiune de voluntariat din cadrul proiectului și vom mai face popasuri pe parcurs.”, au transmis cei de la Delgaz Grid.

Asociația ,,Kinder Hilfe” se dedică de ani buni la Caransebeș îmbunătățirii traiului de viață și dezvoltării educației copiilor din familii defavorizate, mulți dintre aceștia ajungând să termine diverse facultăți, ceea ce-i face pe profesorii Mietta și Marian Petruța-Iovanovici fericiți și împliniți!

JCS-R.M.