Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Pentru acest sfârşit de săptămână, iubitorii de experiențe de neuitat sunt invitaţi pe frumoasa Vale a Almăjului. Asta pentru că, sâmbătă, 27 aprilie, de la orele 11.00, gazdele Maria și Remus Craia (casa cu nr. 541) din Rudăria organizează un nou brunch, sau, mai bine zis, o gustare ca la mama acasă, cu multe bunătăţi tradiţionale din această zonă a Banatului de Munte!

Ca şi la prima ediţie a evenimentului „Brunch în Ţara Morilor de Apă“, care a avut loc anul trecut tot în luna aprilie, participanţii vor afla cu siguranţă secretul brânzei de găinuşă. Din program nu puteau să lipsească turul ghidat al vechilor mori de apă, demonstraţiile de morărit şi tâmplărie artizanală, dar şi picnicul cu gogoşi, spun cei de la Acasă în Banat.

„Când ați mâncat ultima dată o brânză de găinușă? Sau o salată acră de bureți? Sau poate vă e dor de coleșă cu brânză friptă, de un drob de miel făcut ca la bunica, de o pâine de casă sau un papricaș cu pui de țară. Puteți să vă bucurați de toate astea și de multe alte bucate tradiționale din Valea Almăjului, sâmbătă, la Rudăria!“, au precizat cei de la Acasă în Banat.

Pentru cei care încă nu știu, brânza de găinușă este acea brânză făcută din laptele oilor care ies la păscut atunci când este mai puțină iarbă și se hrănesc cu o plantă numită popular „găinușă”, brânza căpătând un gust aparte.

JCS-Nicoleta Moraru

FOTO: Banatul Montan