CARAȘ-SEVERIN – Procentul de ocupare a funcțiilor din structura IPJ Caraș-Severin a fost, în 2021, de doar 76,11%. Aceste date au fost conturate în raportul privind evaluarea activității Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, pe anul trecut!
Raportul a fost prezentat vineri, 28 ianuarie 2022, în cadrul unei conferințe de presă, de către comisar-șef de poliție Ciprian Ioan Terciu, împuternicit adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin. Acesta a optat să analizeze, mai întâi, gestionarea resurselor inspectoratului, deoarece „este cea mai importantă și cred că este de precizat faptul că anul acesta (2021 – n.r.) am avut un deficit foarte mare de personal”.
Astfel, conform raportului, la data de 31 decembrie 2021, procentul de încadrare cu personal a funcțiilor prevăzute în structura inspectoratului era de 76,11%, în scădere față de aceeași dată a anului 2020, respectiv 77,63%. În ceea ce privește procentul de încadrare pe categorii de personal, la sfârșitul anului trecut, gradul de ocupare pentru funcțiile de ofițer de poliție era de 75,40%, pentru cele de agent de poliție de 75,94%, iar pentru cele de personal contractual de 77,08%.
Referitor la resursele logistice, Ciprian Terciu a menționat că acestea au fost foarte bune. Prin urmare, în cursul anului 2021, au fost efectuate lucrări de renovare la șase posturi de poliție, în valoare totală de 305.868 de lei, și alte lucrări de reparații, la sediile din mediul urban, în valoare totală de 84.293 de lei. Totodată, comisarul-șef a mai precizat că au fost efectuate lucrări de amenajare pentru o cameră de armament, pentru un spațiu de trageri experimentale în valoare 46.502 de lei, dar și alte lucrări de înlocuire a tâmplăriei în valoare de 109.756 de lei.
În ceea ce privește managementul resurselor IT, anul precedent au fost recepționate sau achiziționate 225 de înregistratoare audio-video portabile de tip Body Worn Camera și alte mijloace IT.
Referitor la pregătirea profesională, Ciprian Terciu a semnalat faptul că, în 2021, a fost operaționalizat Biroul Pregătire Personal, care a fost încadrat cu personal specializat. Scopul acestuia este reprezentat de coordonarea și efectuarea pregătirii personalului inspectoratului pe linie de pregătire profesională, tactică polițienească, pregătire fizică, trageri cu armamentul din dotare și conducere defensivă. De asemenea, în raport s-a mai evidențiat că au fost organizate 15 ședințe de pregătire fizică și autoapărare și 13 ședințe de tragere cu armamentul din dotare, la care au participat atât polițiștii din cadrul structurilor operative ale inspectoratului, cât și din cadrul structurilor neoperative.
JCS-S.P.