CARAŞ-SEVERIN – Salvatorii cărăşeni ne-au vorbit despre acţiunile în care au fost angrenaţi de la începutul acestei luni, pe listă figurând intervenţii de urgenţă pentru stingerea a zece incendii. Aşa s-a reuşit, în primele şase zile ale lunii, salvarea unor bunuri valorând, aproximativ, 235.000 de lei!
De la pompieri aflăm că unul dintre ele a cuprins un apartament de la Moldova Nouă, „echipajele de pompieri acționând prompt și înlăturând astfel pericolul de propagare a incendiului la întreaga locuință, cauza probabilă fiind un cablu electric defect“.
La Brădișorul de Jos s-a intervenit la un incendiu de vegetație uscată, cauza probabilă fiind folosirea focului deschis în spații deschise, fiind afectată o suprafață de aproximativ 10 mp de teren.
Tot la Moldova Nouă au mai fost două incendii la coșurile de fum, la blocurile de locuințe. Din fericire, niciunul nu s-a soldat cu victime sau pagube materiale importante, cauza probabilă a incendiilor fiind necurăţarea de funingină a coșurilor de fum.
La Oravița, pompierii militari au intervenit la două incendii la groapa de gunoi a orașului, iar la Socol, la unul produs la o casă, din cauza aprinderii funinginei de pe coșul de fum necurățat.
În Măgura, un incendiu a izbucnit la o afumătoare dintr-o gospodărie, pompierii militari cărășeni acționând în cooperare cu personal al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Oțelul Roșu, reușind localizarea și lichidarea incendiului în cel mai scurt timp, impiedicând extinderea acestuia la casele învecinate. Se presupune că, de această dată, totul a pornit de la folosirea și nesupravegherea focului deschis în spații deschise.
La Caransebeș, un incendiu a izbucnit la hota unui apartament dintr-un bloc de locuințe, cauza probabilă fiind un scurtcircuit la instalația electrică. Iar la Belobreșca, o priză defectă a generat un incendiu la dormitorul unei case, extinzându-se ulterior la întreaga locuință. Casa a fost distrusă în proporție de aproximativ 90 la sută, fericirea fiind că nu au fost înregistrate victime. JCS-A.M.