Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – „My School Can Be Cool“ se încheie cu două proiecte de amenajare la Colegiul Național „Traian Lalescu“ din Reșița!

Programul educațional „My School Can Be Cool“, lansat în 2015 sub denumirea „De-a arhitectura în școala mea“, se încheie la Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ cu două proiecte de amenajare a spațiilor interioare și exterioare ale acestei renumite unităţi de învăţământ din Caraş-Severin. Alături de finanțarea Primăriei Reșița, Ordinul Arhitecţilor din România a sprijinit intens acest program adresat elevilor de gimnaziu şi liceu, profesorilor, precum şi arhitecţilor. De-a lungul mai multor etape ale proiectului, în incinta colegiului reşiţean a fost amenajat pe holul comun pentru elevi și profesori un spațiu destinat socializării şi relaxării în pauzele dintre orele de curs. De asemenea, în curtea școlii a fost realizată o clasă în aer liber pentru orele ce se desfăşoară într-un format mai interactiv și mai puțin formal.

„Ne bucurăm să vedem că oamenii înțeleg importanța implicării în comunitatea locală și doresc să sprijine inițiativele tinerilor de personalizare a spațiilor școlii și modernizare a procesului de învățare. Ne dorim ca acești tineri, după ce vor fi căpătat experiență studiind în marile universități ale lumii, să dorească să revină și să-și aducă aportul experienței profesionale în comunitățile locale în care s-au format.“, a declarat dr. arh Brîndușa Havași, coordonatorul proiectului.

JCS-Nicoleta Moraru