Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sportiva Daniela Doban, pregătită de Zoltan Lipan, a ocupat la finalul competiței locul 4 din 15 sportivi, la kata! Campionatul Mondial IKF la karate, desfășurat la Anvers, în Belgia, s-a desfășurat în perioada 16 – 19 iunie, fiind cea mai mare competiție dedicată în exclusivitate sportivilor PARA KARATE (persoanelor cu dizabilități)!

Lotul României a fost format din sportivi para karate nevăzători: Attila Szanto, Nagy Biro Ibolya, Sonea Rodica, Pop Tinu Vasile, antrenați de Shihan Belean Adrian, însoțiți de Sensei Ivan Claudian,  completat în Anvers cu sportivii Doban Daniela (sportiv Sindrom Down), debutantă într-o competiție IKF însoțită de Shihan Lipan Zoltan, antrenorul sportivei (Reșița) și Csiki Arpad (sportiv para nevăzător), însoțit de asistentul Halațiu Narcis (Reghin), pregătit de Sensei Gyori Tiberiu.

S-au prezentat 156 sportivi para la start din 12 țări participante, cu 8 tipuri de dizabilități.

„Sportivii noștri s-au prezentat la probele: kata nevăzători, kata arme nevăzători, kumite nevăzători și kata down sindrom. La finalul concursului, delegația României a câștigat: 3 medalii de aur (2 medalii obținute de Pop Vasile Tinu și 1 de Nagy Ybolya), 2 medalii de argint obtinute de Attila Szanto și Csiki Arpad, 2 medalii de bronz câștigate de Rodica Sonea și Nagy Ybolya și 3 locuri 4 obținute de Doban Daniela (sindrom down), Rodica Sonea și Attila Szanto!”, a spus antrenorul reșițean Zoltan Lipan.

„În paralel cu Campionatul Mondial de para karate, peste 300 de sportivi și antrenori au participat alături de lotul național la stagiul de pregătire tehnică condus de Christophe Pinna la Târgu Mureș. Printre aceștia s-au numărat și sportivii reșițeni Greta Buzura, Patricia Măciucă și Andrei Schinteie, care au participat la acest stagiu și s-au întors foarte încântați și cu o dorință mai mare pentru pregătire nu la Dundee, ci la Campionatul European la din Franța, unde sperăm sa ne putem deplasa.”, a încheiat Lipan.

JCS-Ștefan Moraru