Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Protejarea tinerilor împotriva drogurilor este o sarcină complexă, care necesită eforturi concertate din partea tuturor sectoarelor societății. Educația, suportul familial, implicarea comunitară, accesul la servicii de sănătate mentală și politici guvernamentale eficiente sunt pilonii principali ai unei strategii de succes, susţine deputatul Marius Damian (PSD)!

„Doar printr-o abordare integrată și bine coordonată putem asigura un viitor sănătos și prosper pentru tinerii noștri, ferit de pericolele consumului de droguri. Din păcate, observăm cum în mediul online sunt promovate tot felul de festivaluri, care nu spun că sunt un dezavantaj pentru țara noastră, dar trebuie să fim mult mai atenți la mesajele care sunt transmise tinerilor prin intermediul acestora. Publicul fiind foarte tânăr în aceste locuri, și fiind cel mai probabil supus tentațiilor, este necesar ca informarea în privința substanțelor interzise să plece în primul rând de acasă. Vorbiți deschis și onest cu copiii despre droguri și efectele lor negative, educați-i vizavi de riscurile legate de consumul de droguri și impactul pe termen lung asupra sănătății fizice și mentale. Copiii noștri trebuie să știe la ce se pot expune, iar noi ca și părinți trebuie să fim primii care venim în ajutorul lor.“, a precizat parlamentarul cărăşean.

În ceea ce privește mesajul transmis la diversele festivaluri de artiștii de pe scenă, mai consideră Damian, cei din organizație trebuie să avertizeze artiștii, chiar dacă pe scenă este vorba despre un act artistic, aceștia trebuie să fie informați de publicul căruia i se adresează, iar campania antidrog să plece inclusiv de la aceşti artiști.

„În încheiere doresc să fac apel la toate autoritățile prezente la aceste festivaluri, prin a le spune să fie conștienți de faptul că printre victime poate fi chiar copilul lor, atâta timp cât se închid ochii la așa zisele acte artistice. Nu vă lăsați copiii să fie victime ale consumului de substanțe interzise, doar împreună putem combate acest fenomen!“, este îndemnul deputatului cărăşean.

JCS-L.A.