Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Potrivit liderilor formațiunii, ar exista premisele obținerii acestui scor în viitoarele alegeri locale!

Prezent, luni, la Reșița, președintele Consiliul Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a explicat într-o conferință de presă că „având în vedere că s-a scurtat termenul de selecție a candidaților, de pregătire cumsecade a campaniei, tindem la un scor politic de 20-30% și la un scor electoral pentru aleșii locali în jurul a 20%. Asta este ținta noastră!“
Comentând recenta plecare din partid a unor membri din Caransebeș, acesta a precizat că în AUR nu stă totul în numărul de membri, ci în calitatea acestora și în puterea de convingere pe care o au asupra electoratului. „Campania noastră se bazează pe un recurs la istorie. Ar trebui să ne aducem aminte de faptul că avem strămoși care au reușit să facă minuni când nu li se dădea nicio șansă. Sunt voievozi care au câștigat bătălii fiind într-o proporție de 1 la 10. Credem că am putea să facem și noi astfel de minuni!“, a precizat Claudiu Târziu.

Coordonatorul filialei județene, Samuel Miclău, a anunțat că a fost luată decizia de a fi depuse dosare de candidatură pentru consiliile locale în 70 de UAT-uri din județ, cât și pentru primăriile multora dintre ele. „Dacă alegerile ar fi fost organizate la termen și constituțional, sunt convins că am fi avut în toate cele 77 reprezentanți AUR pe buletinul de vot!“, a precizat Miclău.

Potrivit candidatului formațiunii pentru președinția Consiliul Județean, Ilie Iova, se lucrează intens pentru finalizarea dosarelor de candidatură, care urmează a fi depuse peste 3-4 zile.

În opinia candidatului la funcția de primar Bogdan Gaiță, Reșiței i se potrivește proverbul „Afară e vopsit gardul, înăuntru leopardul“, întrucât „cu excepția modernizării infrastructurii educaționale, municipiul este doar un culoar pentru turiștii care ajung la Văliug. În restul cartierelor, nivelul de dezvoltare este la nivelul anilor ‘80: oamenii nu au asfalt, nu au iluminat modern, nu au canalizare și nu au apă!“ Gaiță a precizat că AUR nu promite că va rezolva toate problemele, nu vine cu plasa de ulei, cu mingi de fotbal și nici nu notează în agende, ci va fi alături de fiecare cetățean, prioritizând investițiile în zonele defavorizate ale Reșiței.

La rândul său, candidatul pentru Primăria Bocșa, Sergiu Crețan, s-a arătat nemulțumit de lipsa de viziune a contracandidaților săi care nu vorbesc despre problemele reale ale orașului (sănătatea, locurile de muncă, nivelul de trai), ci doar despre parcuri, spații verzi, rigole, borduri și toaletare de pomi, de parcă denumirea orașului ar urma să se schimbe în „Grădina Botanică Bocșa“.

Prezent și el la conferința de presă, doctorul Paul Purea (avut în vedere de AUR pentru o candidatură la nivel central, inclusiv pentru poziția de ministru al Sănătății) a propus spre meditație termenul „consangvinitate“, apreciind că „PSD s-a căsătorit cu PNL și fiecare dintre noi știe ce urmași poate să lase o căsătorie când s-a făcut între membri de sânge ai aceleiași familii politice“.

JCS-Walter Fleck