Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – O spune primarul Felix Borcean, nemulțumit că cele mai multe din terenurile de sport ale Caransebeșului, dar și Sala Polivalentă, au fost lăsate în paragină de proprietarii privați!

Edilul s-a referit la fostele stadioane 1 Mai (Caromet) și ACH, cu proprietarii cărora s-a negociat, dar prețurile cerute sunt destul de piperate. La fel și pentru Polivalenta din Pipirig, toate aceste locații, din păcate, ajungând astăzi aproape o rușine, după ce în urmă cu ani găzduiau competiții sportive de toate nivelurile. La stadionul din Balta Sărată, în schimb, s-a încercat un proiect CNI, însă s-a renunțat.

„Am fi recuperat niște terenuri de sport, cele de la Caromet sau ACH, sau Sala Polivalentă, care costă destul de mult, sunt sume de ordinul milioanelor de lei. Cu 4 milioane de lei am fi putut achiziționa și terenul Caromet și pe cel din ACH, din spatele Polivalentei. Se prefigurează pe CNI investiții în baze sportive. Știți foarte bine că noi avem în momentul de față o singură bază sportivă, baza de la Balta, pe care nu am vrut să o sacrificăm pe CNI pentru că are un gazon foarte bun, iar amenajarea propusă de CNI vine cu un gazon artificial. Această bază pe CNI s-ar potrivi mai bine, în opinia mea și a colegilor din primărie, în Pipirig, pe actualul amplasament al terenului ACH, care este lăsat de izbeliște, tot noi l-am curățat”, a explicat Felix Borcean.

Întrebat ce se mai aude cu cea mai mare bază sportivă a municipiului, fostul stadion CFR din Parcul Teiuș, dată deocamdată de judecători unei obscure asociații dintr-un sătuc cărășean, edilul a răspuns că litigiul juridic încă nu a ajuns la un deznodământ final.

„La CFR suntem încă în instanță, e ultima instanță, nu avem încă un termen, o să vedem ce va decide instanța, dacă va rămâne în actuala situație sau ne va reveni nouă. Așa mi s-ar părea a fi normal, ca toate aceste baze sportive, care într-un trecut mai îndepărtat sau mai apropiat au fost însușite de societăți care la vremea respectivă erau de stat și după privatizare au rămas cu aceste active pe care le-au lăsat în paragină, să ajungă în patrimoniul municipiului”, a mai adăugat primarul Caransebeșului.

JCS-R.M.