Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta am putut desprinde din cuvintele prefectului Cristian Gâfu, în cadrul unei conferinţe de presă care a făcut lumină în cazul suspendării conducerilor Direcţiei de Sănătate Publică şi a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa! 

Deşi a început cu un ton blând – mulţumind preşedintelui Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu şi primarului Ioan Popa pentru că au continuat să investească în spitale, deşi ştiau că se pregătea trecerea lor în subordinea Ministerului Sănătăţii –, prefectul judeţului, Cristian Gâfu, a precizat răspicat că suspendarea conducerii Direcţiei de Sănătate Publică şi a Spitalului Judeţean a fost necesară în urma mai multor nereguli: „Prin mai multe articole apărute în această perioadă, aţi semnalat unele deficienţe în acest domeniu, în domeniul de activitate al Direcţiei de Sănătate Publică, în domeniul de activitate al unităţii spitaliceşti. Nemulţumirile făcute publice de către voi, analizele făcute de către Ministerul Sănătăţii şi de către mine au dus ca, pe perioada stării de urgenţă, să fie suspendate conducerile DSP Caraş-Severin şi Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Acestea sunt motivele, nu le-a ascuns nimeni. Oricâte nemulţumiri ar fi din partea vechilor conduceri, eu spun că e mai corect că cineva şi-a asumat responsabilitatea ca deficienţele în organizare să fie înlăturate de către o altă conducere“.

Prefectul Cristian Gâfu a avut o întâlnire cu noua conducere a celor două instituţii, în cadrul căreia le-a prezentat problemele, „le-am cerut să ţină cont de ele, să facă o analiză proprie a lor şi să fie aproape de întreg personalul din aceste instituţii. Spitalul Judeţean are oameni care sunt implicaţi direct, pentru că acolo vin pacienţii, iar o parte din personalul DSP munceşte chiar foarte mult în această perioadă. În aceste momente, le-am cerut să lase la o parte orice urmă de orgolii sau discuţii, pentru că acum lumea munceşte. Analizele se fac după! Şi undeva la sfârşitul acestei săptămâni voi avea un material de la fiecare instituţie cu ce au găsit şi ce trebuie făcut în plus. Pentru că sunt lucruri de făcut în plus, faţă de ceea ce s-a făcut până acum. Pentru că numai aşa se explică suspendarea contractului“, pentru cei care au ocupat funcţiile de conducere ale celor două instituţii.

Prefectul judeţului nu a uitat nici de cazul incendiului de la Băuţar-Bucova, unde nu găsteşte justificare pentru întârzierile în sesizarea autorităţilor competente, şi nici de cazul preotesei de la Măureni, în ambele aşteptându-se rezultatele anchetelor.

JCS-Antoniu Mocanu