Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sorin Dumitru dă asigurări că producția va continua atâta timp cât vor exista comenzi. Asta deoarece singura fabrică din țară care mai produce cuzineți funcționează la Reșița!

Și nu oriunde, ci chiar pe Platforma Mociur, în hala de la capătul pasarelei din Luncă, „cruțată” de buldozere. Aici, în jur de 30 de oameni lucrează pentru Reloc, firmă care face parte din Grupul Feroviar Român (GFR). Grup care, la rându-i, operează în zona transportului de marfă și de călători în Ungaria, Muntenegru, Serbia, Croația, Slovenia, România. Toată această zonă este deservită cu cuzineți fabricați la Reșița și destinați materialului rulant din tot ceea ce înseamnă activitatea GFR. „Oamenii care muncesc aici merită ca producția să continue. Le-am promis că va continua închirierea acestei hale atâta timp cât va fi producție. Hala nu este folosită în totalitate, decizia noastră fiind de a o pune în valoare ca muzeu sau prin alte oportunități, în paralel continuând producția de cuzineți.”, am aflat de la reprezentantul Nhood.

Referitor la proiectul de regenerare urbană a zonei Mociur, Sorin Dumitru a dezvăluit că, în viitor, Nhood se va ocupa de partea de utilități, după ce municipalitatea a demarat proiectul legat de accesul principal pe patru benzi. „Suntem în faza de proiectare pentru prima parte a proiectului, adică galeria comercială și partea de retail. Sper să o terminăm în următoarele luni și să obținem autorizația de construcție pentru partea de retail!”, a mai adăugat Sorin Dumitru.

JCS-Ionel Ivașcu