Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Recent, cea de-a doua serie de cursanţi ai şcolii postliceale sanitare din cadrul Colegiului Naţional „Mircea Eliade“ şi-a încheiat practica de specialitate în trei mari spitale din Cipru!

La Colegiul Național „Mircea Eliade“ din Reșița continuă seria de activități din cadrul proiectului Erasmus+, finanțat de Uniunea Europeană, care vizează şcoala postliceală sanitară ce activează în structura acestei prestigioase unităţi de învăţământ. Proiectul „Developing professional competences of medical nurses (Dezvoltarea competențelor profesionale ale asistenților medicali) se bazează pe Planul de Acțiune al Școlii-PAS, document realizat pentru perioada 2022-2026, care prevede accesarea fondurilor europene pentru o cât mai bună pregătire de specialitate a viitorilor asistenţi medicali. Proiectul se adresează celor două grupuri a câte 14 elevi fiecare, cea de-a doua serie de cursanți efectuând în perioada 12-23 februarie, un stagiu de practică în trei mari clinici din Cipru.

„Grupul presupune 14 participanți, 7 din anul III (asistent medical generalist) și 7 din anul II (asistent medical generalist). De această dată, practica a vizat Neurologia, Pediatria, Medicina Internă și Chirurgia. S-a lucrat în schimburi la trei clinici: Royal Artemis Hospital și partenerii acestuia, respectiv St. George Hospital și Blue Cross Hospital. Participanții au primit informații și tutoriale, au participat la diverse operații chirurgicale, au oferit îngrijiri paliative, au efectuat teste rapide și măsurători ale parametrilor vitali. Au participat la pregătirea materialelor sanitare și a aparaturii necesare în diverse intervenţii chirurgicale. Unul din obiectivele care vor fi atinse prin acest proiect este creșterea gradului de incluziune pe piața muncii în domeniul medical (atât în mediul public, cât și privat) a absolvenților şcolii postliceale sanitare care activează în cadrul Colegiului Național «Mircea Eliade» Reșița, până la finalul anului 2024, cu o creștere de minimum 25% față de 2021.“, au transmis reprezentanţii colegiului reşiţean.

JCS-Nicoleta Moraru