Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Recent, firma din București desemnată să construiască noua creşă din comuna Măureni a postat primele imagini cu macheta acestei unităţi de educaţie timpurie. Creşa va avea 70 de locuri, ceea ce înseamnă 7 grupe de copii cu vârsta de până la trei ani!

Potrivit datelor din proiect, clădirea va avea o arhitectură modernă, spațiul din interior va cuprinde, printre altele, dormitoare, camere de joacă, bucătărie și spălătorie, o sală pentru festivități, un cabinet medical și spații administrative. Pentru ca spațiul să fie sustenabil și eficient energetic, creșa va fi prevăzută cu panouri fotovoltaice. În curtea creșei va exista un parc de joacă bine echipat, unde micuţii se vor putea juca în siguranță.

Investiţia se ridică la aproximativ 17 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării şi Lucrărilor Publice prin Compania Națională de Investiții. Potrivit reprezentanţilor primăriei, amplasamentul pentru construirea creşei se află la intrarea în comună, în zona caselor noi, şi a fost predat deja către CNI.

JCS-Nicoleta Moraru