Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Pielea întoarsă este un tip de piele folosită pe scară largă pentru încălțăminte și accesorii, vopsită în diferite nuanțe în funcție de stil. Este un material foarte versatil, care se remarcă prin moliciune. Este confecționată din partea interioară a pielii și este, de asemenea, foarte delicată, așa că va trebui să fie îngrijită cu grijă.

Probabil că cele mai dificile lucruri cu care trebuie să te confrunți atunci când vine vorba de cizme piele întoarsă, UGG de damă, de exemplu, sunt zgârieturile, urmele de apă sau petele. Cu toate acestea, mai este încă timp pentru a rezolva problemele și a le preveni. Este ușor să păstrezi curată pielea întoarsă de pe cizme lungi, odată ce știi cum să o faci, și o poți face în mare parte cu articole de uz casnic. Citiți mai departe pentru instrucțiuni pas cu pas despre cum să curățați cizme piele întoarsă, cizme lungi, UGG de damă.

De ce ai nevoie pentru a avea grijă de cizmele din piele întoarsă:

  1. Îngrijirea de bază:

– O perie cu peri moi sau o perie de curățare din piele de căprioară (o periuță de dinți este suficientă)

– O cârpă curată sau un prosop de baie

– Ziare sau orice altceva cu care să umpleți interiorul

– Apă (pentru pete de apă)

  1. Pentru pete și zgârieturi dificile:

– O gumă de șters

– Oțet alb

  1. Pentru a preveni petele viitoare:

– Protector de piele de întoarsă

– Agent de impermeabilitate (dacă locuiți într-o zonă cu zăpadă)

Pas cu pas: cum să cureți cizme piele întoarsă sau UGG de damă

  1. Uscați cizmele sau pantofii: pentru a curăța cizme de piele întoarsă, cizme lungi sau UGG de damă, acestea trebuie mai întâi să fie uscate. Dacă nu sunt uscate, umpleți cizmele (sau pantofii) cu ziare sau cu altceva pentru a-și păstra forma în timp ce se usucă. Lăsați pantofii într-un loc ferit de lumina directă a soarelui. Dacă cizmele sunt pline de apă, scoateți talpa și puneți înăuntru un prosop absorbant, cum ar fi un prosop de hârtie. Cei nerăbdători pot folosi un uscător de păr, dar aveți grijă să nu vă ardeți pielea.
  2. Umpleți cizma sau pantoful: dacă nu ați făcut deja acest lucru, umpleți fiecare cizmă sau pantof cu ziar sau cu ceva care are o funcție similară, astfel încât cizma să își păstreze forma în timp ce periați sau udați cizma (pentru petele de apă).
  3. Perie pentru a îndepărta murdăria și resturile: utilizați o perie cu peri moi și îndepărtați ușor murdăria uscată și zgârieturile de pe cizme piele întoarsă, cizme lungi sau UGG de dama. Periați în aceeași direcție, cu excepția cazului în care întâmpinați zgârieturi încăpățânate, caz în care este posibil să fie nevoie să periați înainte și înapoi pentru a desprinde granulația.
  4. Ștergeți cu o cârpă curată și uscată: după periere, ștergeți suprafața cu o cârpă curată și uscată pentru a îndepărta orice praf sau particule mici rămase după periere. Acesta va fi ultimul pas dacă nu există decât urme ușoare de murdărie sau zgârieturi. Treceți la pasul 8 dacă cizmele arată bine. Dacă există zgârieturi sau pete persistente, continuați cu pașii următori.
  5. Îndepărtați urmele încăpățânate cu o gumă de șters: Pentru urmele de zgârieturi sau murdărie pe care nu le puteți îndepărta cu peria, folosiți o gumă de șters și frecați energic înainte și înapoi pe zona respectivă. Finalizați folosind din nou peria și periați în jos.
  6. Îndepărtați petele de apă prin umezire și tamponare: Dacă apa a decolorat o zonă a cizmelor, îndepărtați petele de apă de pe cizmele din piele de căprioară umezind ușor partea exterioară a cizmei în jurul petei. Odată umezit, îndepărtați excesul de apă cu un prosop uscat. Umpleți cizma cu ziare uscate și lăsați-o să se usuce peste noapte.
  7. Îndepărtați petele încăpățânate și urmele de sare cu oțet alb: Dacă cizmele și pantofii dvs. au pete de sare sau alte urme, puteți folosi oțet alb pentru a încerca să le îndepărtați. Umeziți un prosop sau o cârpă cu oțet alb și aplicați-l pe zona respectivă. Lăsați cizma să se usuce și apoi folosiți peria ca și cum ați îndepărta alte urme și ați reînvia granulația.
  8. Aplică un protector pentru piele întoarsă (și soluție pentru impermeabilizare dacă locuiești într-o zonă cu zăpadă): Ai făcut efortul de a-ți curăța cizmele, așa că trebuie să le protejezi de deteriorări viitoare. Asigurați-vă că cizmele sunt curate (sau cât mai bine) și că sunt uscate, apoi aplicați protectorul pentru piele sau piele întoarsă pe toate zonele exterioare ale cizmei. Dacă locuiți într-o zonă în care ninge, nu uitați să vă protejați cizmele cu un agent de impermeabilizare, deoarece ajută la prevenirea petelor de sare. Hidroizolația va întuneca cizmele la prima aplicare, dar nu vă faceți griji, își vor reveni în timp. Rețineți că impermeabilizarea ajută doar la respingerea apei și trebuie reaplicată din când în când.