Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Iată câteva sfaturi despre cum să organizați rechizitele școlare pe care copiii dvs. le vor folosi acasă pentru teme și proiecte școlare.

Renunțați la rechizitele școlare inutilizabile

Primul pas în orice sarcină de organizare este să renunțați la ceea ce nu vreți sau aveți nevoie, deoarece nu are rost să organizați dezordine și asta include și dezordine de rechizite școlare.

Scăpați de stilourile și markerele care s-au uscat sau care nu mai funcționează, precum și de sticlele goale de lipici, foarfecele rupte, penare care nu se mai închid, hârtia prea mototolită etc.

Desigur, o mulțime de rechizite școlare pot fi folosite de la an la an, până când sunt epuizate, așa că nu scăpați de tot ceea ce este încă util doar pentru că este vechi. Materialele școlare mai vechi de la sfârșitul anului școlar sunt tipurile perfecte de lucruri pe care să le folosiți acasă în anul școlar următor, pentru a le permite copiilor dvs. să aibă provizii adecvate pentru teme și proiecte, fără a cheltui mulți bani – știm cu toții cât de scumpe pot fi aceste consumabile!

Cumpărați rechizitele școlare necesare pentru casa dvs.

Odată ce ați renunțat la orice rechizite inutilizabile, este timpul să vă asigurați că copilul dvs. este pregătit să-și abordeze temele și proiectele școlare în fiecare seară, cumpărând materialele școlare necesare.

Puteți găsi aproape întotdeauna o listă cu rechizitele pe care trebuie să le duceți la școală, pentru sala de clasă a copilului dumneavoastră, dar trebuie să țineți cont că va trebui să aveți și acasă aceleași tipuri de articole. Timpul pentru teme poate fi suficient de dificil, fără a sta să căutați un creion cu radieră sau un lipici pentru a lipi o bucată de hârtie pe o foaie de lucru.

Principii generale de organizare pentru rechizite școlare

Odată ce aveți toate consumabilele, poate deveni cu ușurință o adunătură dezordonată, dacă nu sunteți atent. Iată câteva principii generale de care ar trebui să le țineți cont în organizarea și depozitarea rechizitelor școlare acasă.

Păstrați-vă rechizitele într-o singură zonă

Păstrarea împreună a tuturor rechizitelor școlare într-o zonă este utilă atât pentru dvs., cât și pentru copiii dvs. Vor ști unde să găsească ceea ce au nevoie, fără să fie nevoie să te întrebe unde este acest obiect sau altul, sau să meargă să umble în mai multe locuri din casă pentru a aduna lucrurile de care au nevoie pentru a-și face temele. De asemenea, face curățenia mai ușoară, deoarece pot pune totul înapoi în același loc atunci când temele sunt terminate.

Singura precauție pe care ar trebui să o aveți pentru acest principiu organizatoric este să vă asigurați că nu sunteți copleșiți de rechizite într-o singură locație. Dacă vă place sau trebuie să vă aprovizionați cu o mulțime de rechizite școlare, în vrac, nu trebuie să păstrați fiecare creion, de exemplu, pregătit pentru copilul dvs. în orice moment. În schimb, păstrați laolaltă o bună selecție de consumabile de care vor avea nevoie, cum ar fi câteva creioane și pixuri, precum și markere, foarfece și lipici, iar excesul fiecărui tip de rechizite poate fi stocat într-o altă parte, care nu este atât de vizibilă. Apoi, completați selecția mai mică pe măsură ce copilul dvs. termină consumabilele din zona de depozitare.

Alegeți o locație de depozitare apropiată sau convenabilă pentru locul în care copiii dvs. își fac temele

Gândiți-vă unde își face copilul în mod normal temele sau proiectele școlare și, dacă este posibil, păstrați rechizitele aproape de locația respectivă. Din nou, acest lucru vă ajută copilul să acceseze mai ușor rechizitele și să le pună deoparte când termină.

Separați consumabilele în categorii pentru a menține lucrurile îngrijite și ușor de găsit

Dacă ați pune toate tipurile diferite de rechizite laolaltă, într-o grămadă, s-ar amesteca și dezorganiza rapid. De aceea, indiferent de metoda organizațională pe care o alegeți, asigurați-vă că există o modalitate de a păstra diferitele categorii și tipuri de rechizite divizate și separate, cum ar fi în containere mici separate, cu separatoare de sertare sau diferite penare organizatoare.