Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, își amintește cum, cu fermitate și la timp, a reușit să scoată Caraș-Severinul de pe lista județelor cu probleme!

Ororile găsite în ultima vreme în azilele de bătrâni au generat, pe lângă scandal, consecințe serioase la nivel național. Premierul Marcel Ciolacu a cerut controale în toate centrele de îngrijire din țară, finanțate din bani publici, de către toate instituțiile cu atribuții în domeniu.

Despre situația din județul nostru, președintele CJ, Romeo Dunca, a concluzionat: „Pe fondul acestui scandal național constat că, la acel moment al anului 2021, am luat masurile potrivite! Astfel de practici nu au fost străine de Serviciul de Asistență Socială din Caraș-Severin. Poate că nu la acest nivel, dar CPV Reșița a fost bântuit în trecut de oameni care au folosit o parte din aceste metode. În special cele care transferau bani din veniturile persoanelor vârstnice către buzunarele unor angajați ai acestei case de îngrijit bătrâni. Fermitatea cu care conducerea CJ, după 2020, a luptat cu aceste practici au liniștit lucrurile care astfel au intrat în normal. Plângerile penale făcute la acea dată au speriat făptuitorii și resursele aruncate în luptă de către cei vinovați i-au secătuit pe respectivii. Chiar dacă în anumite situații tot ce a fost în favoarea celor care au stors bani de la bătrâni a fost folosit pentru a-i scoate basma curată, cooperativa răului din județ a obosit și s-a speriat. Acum e mai bine pentru asistați și asta e important. Deși persoane din fosta conducere sunt în poziție avansată pe calea lungă de a fi trase la răspundere, lucrul cel mai bun e că asistații noștri sunt azi, mai respectați și mult mai bine îngrijiți!“

JCS-A.M.