Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Scopul declarat al campaniei lansate de PMP îl reprezintă anularea votului nelegal al Austriei!

Înspirându-se din izvorul nesecat al înţelepciunii populare potrivit căreia „cine se scoală de dimineaţă, departe ajunge“, Partidul Mişcarea Populară şi-a început pregătirile pentru salba alegerilor din 2024, când îşi propune să facă „o figură frumoasă“. Pentru început, PMP a iniţiat campania de strângere de semnături „România merită în Schengen“, urmărind în subsidiar creşterea popularităţii prin adunarea semnăturilor „în stradă“. Campania e menită susţinerii acţiunii iniţiate de preşedintele formaţiunii, Eugen Tomac, împotriva Consiliului UE, la Curtea de Casaţie a UE, în scopul anulării votului „contra“ al austriecilor.

Prezent miercuri la Reşiţa pentru a lansa campania pe plan local, dar şi pentru a coordona o conferinţă tehnică regională a PMP, secretarul general Ionuţ Simionca (foto, st.) a explicat şi de ce a recurs Tomac la instanţă: „Preşedintele, Guvernul, Parlamentul puteau să apere drepturile noastre ale românilor, demnitatea noastră naţională, puteau să apere felul în care ne tratează celelalte state ca şi cetăţeni de mâna a doua, dar nu au făcut acest lucru.“

În perspectiva alegerilor, partidul îşi doreşte formarea unul pol de dreapta, care „să lupte cu acest acest USL 3.2 (PSD-PNL), cu acest mamut politic“, tatonări în acest sens având loc cu conducerea centrală a USR şi a Forţei Dreptei. În ceea ce priveşte structurile locale, Simionca a avut doar cuvinte de laudă, precizând că filiala Caraş-Severin e „în Top Ten, cum zic americanii“, „condusă de oameni serioşi, disciplinaţi, care au ştiut să prioritizeze cetăţeanul“.

Recunoscând că nu cunoaşte proiectele din zonă şi nici nu a discutat în detaliu cu Lucian Sorin Voina, preşedintele filialei cărăşene (foto, dr.), Simionca a explicat reprezentanţilor presei, să le fie clar, care e logica partidului în relaţia cu „mamutul“, cu care e în opoziţie. „La nivel naţional, această alianţă PNL-PSD face rău României! La nivel judeţean, noi avem proiecte punctuale, unde nu poţi fi în opoziţie numai de dragul de a fi în opoziţie. Şi atunci, indiferent cine conduce judeţul sau cine e preşedintele CJ, proiectele bune trebuie votate de toate partidele! Din perspectiva mea, aleşii locali au responsabilitatea să susţină proiectele locale!“, a precizat secretarul general. Mai clar de atât, nici că se putea.

JCS-Walter Fleck